WTA va susține deciziile care se vor lua în cazul de dopaj al Mariei Șarapova

„Sunt foarte trist după aflarea veștilor despre Maria. Ea este un lider și am considerat-o mereu o femeie de mare integritate. Cu toate acestea, așa cum a recunoscut Maria, este responsabilitatea fiecărei jucătoare să știe ce pune în corpul său și să știe dacă acest lucru este permis”, a afirmat Steve Simon, președintele WTA, citat de agenția EFE.

„Această afacere se află acum în mâinile Programului antidoping al tenisului. WTA va susține deciziile care vor fi luate în acest proces”, a adăugat conducătorul tenisului profesionist feminin.

Maria Șarapova (28 ani) a anunțat luni că a fost depistată pozitiv la meldonium, un medicament pe care îl utilizează de 10 ani, dar care a fost inclus pe lista substanțelor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Rusoaica, în al cărei palmares figurează cinci titluri de Mare Șlem, a precizat în cursul unei conferințe de presă că nu știa că medicamentul devenise interzis și și-a asumat întreaga responsabilitate pentru acest lucru.

Șarapova, care nu a mai disputat niciun meci oficial de la eliminarea în sferturile de finală la Australian Open, a fost suspendată provizoriu de Federația Internațională de Tenis începând cu data de 12 martie, în așteptarea analizării cazului său.

„Nu vreau să-mi închei cariera cu o suspendare pentru dopaj. Speranța mea că voi avea o a doua șansă și voi juca din nou”, a spus campioana rusă în timpul conferinței sale de presă susținute luni la Los Angeles.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *