Zi minunată pentru sportul românesc: AUR la gimnastică și locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj!

Junioara Ioana Stănciulescu a reușit să câștige medalia de aur la proba de sol a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Glasgow, informează Mediafax.
În vârstă de doar 14 ani, Ioana Stănciulescu s-a impus la sol, valorificând singura ei șansă de medalii. obținând un punctaj de 13.433. Pe podium au mai urcat Giorgia Villa (Italia / 13.333) și Amelie Morgan (Marea Britanie / 12.900).
Cealaltă româncă prezentă în finala de la sol, a terminat concursul pe locul 4, cu 12.900.
În concursul junioarelor, România a mai avut două prezențe în finale, prin Silviana Sfiringu: locul 5 la sărituri (medie de 13.849) și locul 6 la bârnă (12.700).
Tot azi, în ultima zi a Campionatului European de Canotaj, România a obținut o medalie de argint și una de bronz, care au ajutat țara noastră să termine pe locul 1 în clasamentul general pe medalii.
 La dublu vâsle, Ioan Prundeanu și Marian Enache că făcut o cursă frumoasă, cucerind medalia de argint. Cei doi tricolori au recuperat frumos în a doua jumătate a cursei  pentru a trece linia de sosire la 5 zecimi de secundă de echipajul Franței.
A doua medalie a venit de la 8+1. Echipajul tricolor, format din Vlad Dragoș Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei – Adrian Munteanu, a abordat cu mare curaj proba regină, una cu mare tradiție în apele britanice. Românii au tras până la ultima picătură și au cucerit medalia de bronz (5:29,710). Argintul le-a fost suflat la ultima lovitură de Olanda (diferență finală de două zecimi de secundă).
Aurul a revenit Germaniei. Duminică, România a mai fost reprezentată în finala de la dublu vâsle categorie ușoară. Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au ratat podiumul de puțin, încheind cursa pe locul 4.
Sursa – Activenews

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *