Ziua Educației, sărbătorită la Grădiniţa cu P.P. „SF. ANA”, Craiova

                                 Motto: „Educaţia ne-a făcut ceea ce suntem”.

                                                                  Claude Adrien Helvetius

În fiecare an, ziua de 5 octombrie este dedicată educaţiei. Acest eveniment datează din 1994, an în care UNESCO a ales această dată pentru celebrarea dascălilor din întreaga lume, având scopul de a asigura şi de a mobiliza sprijin pentru educaţie.

Grădiniţa cu P.P. „SF. ANA”, Craiova, a marcat azi acest eveniment prin organizarea de activităţi specifice nivelului de varsta, precum „Păturica cu lecturi” ce presupune lecturarea unor imagini în aer liber, fapt ce le-a oferit celor mici posibilitatea de a învăța, cu ajutorul fiecărei narațiuni să se transpună în pielea personajului, să-și imagineze decoruri, oameni și personaje sau „Împreună pentru Educaţie!” activitate specifică dezvoltării comportamentului preşcolarilor de a relaţiona cu membrii societăţii şi de a-şi însuşi spiritul civic, şi care constă în împărţirea de pliante cu mesaje educaţionale.

De asemenea în curtea grădiniţei s-a organizat o expoziţie intitulata „Educaţie prin ochi de copil” ce a avut ca scop  cultivarea creativității copiilor prin utilizarea tehnicilor specifice educației plastice, valorificarea potențialului creator și dezvoltarea libertății de expresie prin intermediul artei şi stimularea relațiilor de comunicare și inter-relaționare prin intermediul produsului artistic.

                                                                                    Director,

                                                              Prof. Istudor Tatiana-Camelia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *