1 Decembrie pandemic

Data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Prin această dată este marcat un moment important în istoria românilor, și anume Marea Unire.

Însă, anul acesta, cum ne vom uni noi, românii de pretutindeni? Cum ne vom putea uni pentru a distruge inamicul invizibil? Suntem oare liberi de Ziua Națională a României?

Da, ne vom uni sufletele, ne vom uni stând acasă și respectând regulile, căci, în fond, a uni nu trebuie să desemneze unirea fizică.  Este adevărat că trebuie să ne sărbătorim țara, să o venerăm, să îi mulțumim pentru toate războaiele și sacrificiile pe care le-a dus pentru a ajunge la forma de astăzi. Dar, astăzi, mai mult ca în oricare altă zi, realizați o tema pentru acasă în ceea ce privește istoria noastră, a românilor: discutați cu membrii familiei despre 1 Decembrie, realizați comparații între 1 Decembrie 1918 și 1 Decembrie 2020. Cu ce se diferențiază? Anul acesta, unire înseamnă distanțare și lucrul acesta trebuie cunoscut de populație, dacă ne dorim ca viitorul „1 Decembrie” să se desfășoare în condiții normale, fără îngrădiri.

Inamicul nu mai stă în fața noastră, iar armele pe care trebuie să le folosim împotriva acestuia nu sunt tocmai certe. Inamicul invizibil este mult mai puternic decât orice adversar de pe câmpul de luptă. Se poate distruge, cel puțin până la momentul în care vaccinul va fi unul sigur, stând departe de el.

Suntem liberi și în data de 1 Decembrie 2020, însă această libertate se oprește când vine vorba despre sănătatea celuilalt.

La mulți ani, România! Fii prosperă! Fii bună, nu fi rea! La mulți ani, români! Iubiți-vă țara și iubiți-vă aproapele!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*