10 lucruri interesante pe care nu le știai despre Crăciun

1. S-a calculat că Moș Crăciun ar trebui să viziteze 822 de case pe secundă pentru a le duce tuturor copiilor cadourile de Crăciun.

2. Tradiția agățatului șosetelor roșii provine de la călugăriţele franciscane, care în secolul al XII-lea, le duceau orfanilor cadourile de Crăciun în niște saci imenşi de culoare roșie.

3. Colindele nu au fost cântate în biserici până în secolul al XIII-lea, când au fost introduse de Sf. Francisc de Assisi.
4. Ajunul Crăciunului în Japonia este ziua în care se consumă carne de pui cu căpşuni.

5. Peste 60 de milioane de brazi sunt tăiați anual doar în Europa.

6. Cel mai înalt pom de Crăciun a fost instalat într-un mall din Washington în 1950. Avea peste 65 de metri înălțime.

7. În 1647 parlamentul britanic a aprobat o lege conform căreia Crăciunul era considerat ilegal. Oliver Cromwell considera că această sărbătoare şi tradiţiile specifice sunt imorale, de aceea le-a interzis. Crăciunul a fost legalizat din nou în 1660, când Cromwell a pierdut puterea în stat.

8. Cel mai popular colind de Crăciun este “White Christmas”, în versiunea cântată de Bing Cosby.Silent Night” este cel mai cântat colind şi a fost scris în 1818 de pastorul austriac Joseph Mohr.Jingle Bells” a fost scris iniţial pentru celebrarea zilei Recunoştinţei, în 1857.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*