Decoperă 3 obiceiuri sănătoase care îți vor facilita munca de acasă!

Side portrait of business woman working from home with laptop

Munca de acasa, ce inainte parea o rasplata si era de multe ori considerata un soi de concediu, a devenit astazi o necesitate. Astfel, telemunca le-a permis multor companii sa isi desfasoare in continuare activitatea, chiar si in perioada in care libertatea de miscare era limitata pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

De asemenea, acest mod de lucru a scos la iveala o serie de avantaje, cele mai multe dintre ele fiind de ordin financiar si pare sa fie o masura care se va aplica pentru o perioada nedeterminata, deoarece se dovedeste a fi eficienta atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.

Iata cum iti poti facilita munca de acasa!

Daca intoarcerea la birou nu este luata in calcul in viitorul apropiat, trebuie sa inveti sa te adaptezi acestui nou mod de lucru. Astfel, vei reusi sa dai in continuare acelasi randament si vei ramane un angajat de baza, indiferent de conditiile in care iti desfasori activitatea de zi cu zi.

●       Ai grija de echipamente

Echipa tehnica nu va mai fi la o incapere distanta de biroul tau, ceea ce inseamna ca mentenanta de baza a echipamentelor ramane in mainile tale. De aceea, este important sa te ocupi de curatarea laptopului si sa gestionezi eficient fisierele din device. Daca nu faci acest lucru in mod corespunzator, poti intampina probleme in ceea ce priveste viteza de procesare sau poti provoca chiar defectiuni ireparabile.

Fa-ti un obicei din a curata laptopul de praf si din a elimina fisierele sau aplicatiile pe care nu le mai folosesti deloc, astfel incat sa-ti mentii device-ul sau desktop-ul in stare optima de functionare.

●       Adopta un mod de viata sanatos

Noul mod de lucru iti asigura un grad mult mai mare de confort, pe care trebuie sa-l gestionezi eficient. Astfel, ai suficient timp pentru tine, avand in vedere ca orele pe care le petreceai in trafic iti stau acum la dispozitie.

Profita de ele pentru a face lucruri pe care nu le puteai face inainte din lipsa de timp, precum practicarea unui sport sau a unui hobby. In acest fel, te vei simti mult mai bine, iar randamentul profesional si pofta de viata vor creste in mod evident. Pastreaza iesirile pentru weekend, la fel cum faceai inainte, chiar daca pare mai tentant sa iesi in cursul saptamanii.

●       Imbraca-te ca un profesionist

Pentru a nu te detasa complet de atmosfera de care aveai parte la birou, incearca sa o creezi chiar la tine acasa. Abordarea unei tinute office, chiar daca nu trebuie sa parasesti locuinta, te va ajuta mental, dandu-ti energia de care ai nevoie, deoarece elimina ideea de confort casnic. Astfel, vei simti ca esti la locul de munca, desi stai pe canapea, in living.

Este important sa nu confunzi munca de acasa cu o vacanta, ci sa te adaptezi la o activitate mai confortabila, care iti ofera mai mult timp pentru tine si care iti permite sa te desfasori intr-un mediu familiar.

Sursa foto: envato.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*