3 predicții uluitoare despre cum vor arăta telefoanele inteligente ale viitorului

Dacă ți-ar fi spus cineva în 1999 ce vei putea face cu un telefon după 20 de ani, cu siguranță l-ai fi considerat visător în cel mai bun caz. Și nu ai fi fost singurul care ar fi reacționat așa.

Acum 15 sau 20 de ani nimeni nu ar fi fost în stare să prezică cu exactitate care va fi modul în care device-urile moderne îți vor schimba chiar modul de viață. Ar fi părut SF dacă te gândeai fie numai că vei putea să-ți monitorizezi activitatea fizică în timp ce asculți muzica preferată și-ți verifici emailurile.

Asta te-ar putea face să te întrebi: dacă numai în 20 de ani telefoanele inteligente au ajuns să poată face tot ceea ce fac azi, cum vor arăta smartphone-urile viitorului? Ce vor ști să facă aceste gadgeturi peste 10, 20, 50 de ani? Cu siguranță multe lucruri care azi ți se vor părea SF.

Iată câteva estimări și predicții care te vor ajuta să anticipezi încă de acum viitorul telefoanelor inteligente

  • Culori care se pot modifica

Astăzi telefoanele inteligente vin într-o mulțime de mărimi și culori. Chiar alegerea unui model este o dilemă provocatoare pentru că ai la dispoziție atâtea variante și te-ai hotârî foarte greu la o anumită nuanță. Clasicele alternative, precum negru, alb și argintiu, sunt mai sobre și mai serioase. Roșu, verde, mov ies mai bine în evidență și sunt mai vesele.

Există și riscul să te plictisești de culoarea aleasă inițial și să vrei alta, dar asta ar însemna, fie să schimbi carcasa telefonului fie să cumperi un alt aparat.

Imaginează-ți un telefon cu o carcasă complet transparentă, dintr-un material asemănător sticlei, care lasă lumina să treacă prin ea. Cu ajutorul unor dispozitive luminoase, aparatul ar putea sa-și schimbe culoarea prin câteva setări pe care le faci. Sau ar putea să-ți citească gândurile și să ia o culoare în acord cu starea ta mentală din acel moment.

Dar până la acel moment din viitor, ar fi bine să-ți protejezi telefonul pe care îl ai acum dând un click aici și alegând o husă potrivită modelului tău.

  • Control mental

În trecutul nu prea îndepărtat, controlul și comenzile telefonului se puteau realiza doar prin intermediul unei tastaturi fizice. Nu a trecut foarte mult timp până când aceasta a fost înlocuită de ecranele tactile de azi.

Și mai puțin timp a trecut de când poți să-ți comanzi telefonul prin voce, chiar având posibilitatea unor scurte convorbiri cu inteligența artificială. Google Assistant de la Android, Siri de la iPhone sau Bixby de la Samsung au devenit asistenți personali cărora le poți cere verbal să execute diverse sarcini pe device-ul tău.

Dar, în viitor, vei putea controla telefonul cu puterea minții. Pare o poveste fantastică acum, dar tehnologia face deja pași în direcția în care tot ce faci acum prin ecranul tactil sau cu vocea, vei putea face cu mintea. Gândurile tale vor putea deschide aplicații, edita imagini, se vor nota singure fără verbalizare, vor trimite mesaje etc.

Deja oamenii de știință de la MIT lucrează la o interfață neuronală non-invazivă, portabilă, care permite oamenilor să converseze în limbaj natural cu computerele, asistenții de inteligență artificială și cu alte persoane fără a folosi vocea.

  • Telefoane fără … telefon?

Telefoanele inteligente ale viitorului ar putea fi…Sau mai bine zis nu ar mai fi deloc. Acestea ar putea fi înlocuite de alte gadgeturi cu același funcții sau mai degrabă rolurile lor ar putea fi integrate în obiecte deja existente.

O posibilă transformare ar putea fi integrarea capabilităților unui smartphone în … perechea de ochelari pe care o porți. Sticla lentilelor ar putea să afișeze toate informațiile pe care le ai azi pe un ecran.

Ramele ochelarilor ar putea încorpora camere video și difuzoare și ai putea accesa media video direct în fața ochilor tăi fără să mai ai nevoie de televizor acasă. Bine, ar trebui să-ți scoți ochelarii pentru un selfie totuși, sau cine știe, vei putea trimite o mini dronă să te fotografieze din cel mai bun unghi posibil.

Iată deci doar câteva idei despre cum ar putea arăta viitorul telefoanelor mobile. Posibilitățile sunt însă infinite și doar trecerea timpului va spune cu precizie dacă imaginația de azi va deveni realitate mâine.

Sursa foto: www.shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*