4 modalități prin care îți poți îmbunătăți calitatea somnului

Un somn odihnitor va reprezenta unul dintre principalii factori care determină nivelul de productivitate de pe parcursul zilei. Acesta îți va oferi energia necesară pentru a-ți duce sarcinile la bun sfârșit și a-ți încheia ziua în mod corespunzător. Însă, ce faci atunci când nu poți adormi, te trezești obosit în fiecare dimineață și simți că faci un efort uriaș pentru a începe ziua?

Ei bine, aceste stări pot fi ameliorate semnificativ iar somnul tău îmbunătățit dacă respecți anumite indicații și adopți anumite obiceiuri sănătoase înainte de somn.

Iată aici care sunt acestea!

Încearcă trucul de respirație 4-7-8

Pentru a-l realiza respectă următorii pași: inspiră adânc pe nas timp de 4 secunde, ține-ți respirația timp de 7 secunde, expiră pe gură timp de 8 secunde. Repetă această procedură ori de câte ori este necesar. În mod normal ar trebui să dureze 60 de minute până să adormi.

Detașează-te de tehnologie

Încearcă să te abții din a mai da scroll pe ecranul telefonului tău înainte de culcare. Lumina albastră al acestuia blochează abilitatea corpului de a produce melatonina, hormonul de care ai nevoie pentru a adormi.

Pe lângă asta, acest obicei făcut în mod constant poate provoca anxietae, așa că mai bine te-ai odihni, decât să pierzi timp valoros pe device-ul tau.

Evită mesele încărcate înainte de somn

Dacă obișnuiești să mănânci mese grele, grase, picante înainte de somn, renunță din a mai face asta, deoarece îi activezi corpului anumite funcții pe care el ar trebui să le îndeplinească, în mod normal pe timpul zilei . Așa că, nu atribui organismului tău o sarcină atât de dificilă, făcându-l să digere mâncarea în timp ce dormi.

Oferă-ți puțină plăcere

Provoaca-ti plăcere cu ajutorul unui vibrator. Acesta cu siguranță îți va oferi o stare de calm, relaxare și vei reuși să te eliberezi de toate tensiunile acumulate pe parcursul zilei. În acel moment, corpul tău va elibera hormonul fericirii numit dopamina. Poți alege vibratoare la prețuri bune din cele disponibile pe Pasiune.ro și bcură-te apoi de beneficiile pe care ți le vor aduce.

Evită antrenamentul de sport seara

Nu e nevoie să renunți la sală! Poți face asta în continuare, însă antrenamentul este recomandat să se facă dimineața sau cu cu cel puțin 3 ore înainte de ora de somn. Exercițiile fizice vor stimula corpul, temperatura acestuia va crește, iar acest lucru va îngreuna încercarea ta de a adormi la ora propusă și de a avea un somn liniștit.

Fă-ți o rutină de seară

Obișnuiește-te ca seara să adopți o rutină care să te pregătească de somn și să te introducă astfel în starea necesară. Așa că, alege să te relaxezi cu o baie caldă, câteva exerciții de yoga sau citind o carte. Acestea îți vor asigura un somn liniștitor.

În concluzie, faptul că nu reușești să adormi și să te odihnești poate fi din cauza unor obiceiuri greșite pe care le-ai adoptat de-a lungul timpului sau a stresului și grijilor acumulate. Din fericire există anumite trucuri și metode pe care le poți încerca și care îți pot îmbunătăți vizibil calitatea somnului. Nu-ți rămâne decât să le încerci!

Sursa foto: Unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*