5 recomandări despre amenajarea bucătăriei pe care doar un designer ți le poate oferi

În procesul de amenajare a casei, bucătăria poate reprezenta de multe ori o provocare. Din cauză că multe persoane o privesc mai mult ca pe pe un spațiu utilitar decât ca pe o încăpere ce poate avea valoare estetică, aceasta este amenajată fără ca potențialul ei să fie folosit la maximum. Un expert în design interior va ști cum să scoată în evidență punctele forte ale bucătăriei, optimizând spațiul și punând în aplicare trucuri care o pot transforma  în spațiu de vis.

Descoperă 5 sfaturi pe care designerii le pun mereu în aplicare în amenajarea bucătăriei

  • Corpuri de bucătărie înalte

Majoritatea apartamentelor dispun de suprafețe reduse, iar ca să combați acest aspect, trebuie să apelezi la câteva trucuri. Una dintre soluțiile la care poți apela sunt corpurile modulare de bucătărie înalte. Pe site-ul Homelux.ro, vei descoperi o serie de astfel de produse, care te vor ajuta sa profiți de spațiu pe verticală. De obicei, porțiunea dintre tavan și dulapuri rămâne nefolosită, însă acolo pot fi stocate numeroase obiecte și electrocasnice.

  • Cămară extensibilă

O altă modalitate de a optimiza spațiul din bucătărie este montarea unor spații de depozitare extensibile. De exemplu, poți stoca alimentele neperisabile într-o cămară care se deschide în exterior, ceea ce îți oferă vizibilitate și acces ușor la toate ingredientele pe care le-ai pregătit pentru iarnă. Cu ajutorul unui sistem care se extinde în afara dulapului, te vei putea folosi rapid de toate alimentele și nu vei mai pierde timp căutând în locuri întunecate sau la care ajunge cu dificultate.

  • Lumini auxiliare

Timpul petrecut în bucătărie poate fi îmbunătățit cu ajutorul unor mici detalii la care nici nu te-ai fi gândit în mod normal. Spațiile mici și retrase pot fi iluminate cu ajutorul unor surse de mici dimensiuni, precum spoturile. Adaugă astfel de lumini auxiliare în sertare, rafturi și sub dulapurile de bucătărie pentru a nu mai intâmpina dificultăți în realizarea sarcinilor care se desfășoară în acele zone. Cu toate acestea, ai grijă să nu adaugi prea multe surse de lumină, deoarece bucătăria va avea un aspect aglomerat și deloc armonios.

  • Pardoseală inedită

Unul dintre elementele care poate da farmec bucătăriei și pe care mulți îl ignoră este aspectul pardoselei. Așadar, renunță la ideea de a monta gresie clasică, în culori plictisitoare, și lasă-ți creativitatea să își spună cuvântul.  Alege o pardoseală originală cu aspect de lemn sau cu un pattern interesant, cu elemente decorative florale sau geometrice,  inspirate din estetica mediteraneană. Astfel, de câte ori vei intra în bucătărie, te vei bucura de alegerea făcută.

  • Obiecte de artă

De asemenea, una dintre ideile la care mulți nici nu îndrăznesc să se gândească este aranjarea bucătăriei cu obiecte decorative: postere, tablouri sau ilustrații. Fii curajos și atârnă câteva imagini care îți plac pe pereții din această încăpere, iar ambianța va deveni una specială.

Prin urmare, nu ezita să îți ușurezi sarcinile în bucătărie cu ajutorul recomandărilor menționate mai sus și nu uita de potențialul ei estetic!

Sursa foto: Unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*