5 sfaturi pentru o digestie uşoară de Revelion

Mâncărurile tradiţionale sunt deseori încărcate de grăsimi, calorii, afectând chiar şi un organism sănătos. Pentru a evita suprasolicitarea tubului digestiv, consumul de alimente trebuie să fie controlat.

Alexandrina Constantinescu, medic primar gastroenterolog, ne oferă cinci sfaturi pe care trebuie să le urmăm pentru o alimentaţie sănătoasă de sărbători:

1. Între felurile de mâncare trebuie să existe pauze, în aşa fel încât stomacul să poată digera felul anterior.

2. Sarmalele grase, caltaboşul, crusta curcanului, ciorba plină de grăsimi, friptura trebuie să fie consumate în cantităţi cât mai mici şi întotdeauna cu legume din abundenţă, salată de crudităţi sau salată de varză.

3. Deserturile tradiţionale (cozonacul, checul, prăjiturile) trebuie făcute în casă cu un aport cât mai mic de grăsime precum margarină şi zahăr rafinat.

4. Hidratarea corectă ajută digestia şi limitează apetitul crescut, aşa că aportul de apă este important.

5. Pentru ca digestia să fie cât mai uşoară, putem să profităm de luminile spectaculoase şi de târgurile de Crăciun, şi să facem o plimbare de cel puţin o oră alături de familie.

Aceasta ne aminteşte că sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie şi nu unul pentru excesele alimentare. Ceea ce punem pe farfurie şi în pahare, cât şi felul în care mâncăm este foarte important pentru sănătatea noastră, scrie eva.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*