6 din 10 români – îngrijorați de incendiile care le pot afecta locuințele (SONDAJ)

59% dintre români declară că incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult, inclusiv în privința propriilor locuințe, arată un nou sondaj de opinie realizat, la solicitarea UNSAR, de către IRES, în august 2020. Alte riscuri de care se tem românii sunt cutremurul (54%), furtuna și vijelia (40%), furtul (31%), inundațiile (28%), explozia (24%) și alunecările de teren (16%), potrivit aceleiași cercetări sociologice, arată un comunicat.

Românii se arată a fi consecvenți ca percepție, în anul 2020 păstrându-se aproximativ aceeași ierarhie a riscurilor care le-ar putea afecta locuințele, în comparație cu studiul similar din 2019. Totodată, anul acesta se remarcă o creștere de 3 puncte procentuale a nivelului de interes al românilor față de asigurările de locuințe și pentru bunuri (74% interesați și foarte interesați în 2020, față de 71% în 2019). Mai mult, potrivit sondajului citat, a crescut și procentul celor care știu că polița PAD este obligatorie, de la 81% în 2019, la 87% în 2020.

“Rezultatele cercetărilor sociologice realizate la solicitarea UNSAR pot confirma că suntem pe drumul cel bun și conștientizăm mai bine riscurile la care sunt expuse locuințele noastre. Protejarea lor ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți, cu atât mai mult cu cât, în ultima vreme, casele ne-au devenit multora dintre noi și birouri. Tocmai de aceea, continuăm să venim în sprijinul oamenilor cu campanii de informare și ghiduri utile”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

  Sondajul “Evoluția percepției consumatorilor privind asigurările obligatorii și facultative de locuințe și noile riscuri generate de schimbările climatice 2020” a fost realizat de IRES, la solicitarea UNSAR, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.181 de respondenți, proprietari, coproprietari sau persoane care intenționează să achiziționeze o locuință în următorii doi ani, cu vârste de peste 18 ani. Acesta a fost realizat în august 2020, utilizând metodă CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), și are o eroare maximă tolerată de +/-3%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*