7 pași pentru a avea o memorie bună

Pe măsură ce trec anii, scăpările de memorie încep să devină mai dese și supărătoare. Cercetătorii însă au găsit mai multe soluţii ajutătoare, dieta potrivită și exerciţiile fizice stimulează funcţiile cognitive, menţin memoria bună și creierul puternic. Fiecare persoană poată să ţină cont de 7 sfaturi medicale pentru a avea o memorie bună, chiar și la vârste înaintate.

1. Consumul de pește o dată pe săptămână poate reduce cu 60% riscul de a dezvolta Alzheimer. Unii pești, precum somonul și codul, conţinut omega 3, o substanţă care se găseşte și în cantităţi mari în creier.

2. Pauze de joacă. Când este vorba despre creier, unul dintre factorii de care oamenii uită cel mai des este stimularea mentală. Deși toată lumea este prinsă într-o rutină zilnică, creierul are nevoie de pauze în care să iasă din această rutină și să fie stimulat prin jocuri precum puzzle sau Sudoku.

3. Experţii cred că socializarea, ca şi alte forme de exerciţii mentale (precum cuvintele încrucişate), pot construi rezerve mentale – un rezervor ale funcţiilor creierului care sunt folosite atunci când alte părţi ale creierului cunosc un declin.

4. Mişcarea fizică regulată este una dintre cele mai bune modalităţi pentru menţinerea sănătăţii creierului. Activitatea fizică oxigenează bine sângele, care ajunge în creier cu nutrienţi importanţi precum glucoza, un aliment esenţial pentru celulele creierului.

5. Oamenii de știinţă spun că amintirile fericite și emoţiile pozitive sunt excelente pentru memorie. Potrivit unui studiu realizat în 2007, oamenii care experimentează frecvent emoţii pozitive sunt cu 60% mai puţin predispuşi să le fie afectate funcţiile cognitive, pe măsură ce îmbătrânesc.

6. Pe de altă parte, tot cercetătorii spun că este important să și uităm. Cele mai multe dintre informaţiile pe care le primim zilnic nu merită înregistrate, iar un creier în formă va da deoparte datele nefolositoare şi ca reţine numai ceea ce este important.

7. Somnul este important, chiar și numai unul de 6 minute în timpul pauzei de mese, conform unor cercetări realizate în Germania. Odihna îmbunătăţește substanţial memoria.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*