A încetat din viață profesorul Iancu Filipescu

Profesorul Iancu Filipescu s-a stins din viață, anunță România Socială. Academicianul Cătălin Zamfir a scris câteva rânduri emoționante în memoria reputatului sociolog, postate pe platforma amintită:

“S-a stins unul dintre marii sociologi români contemporani. O spun din toată inima. Stilul sociologului Iancu Filipescu a fost unic. Iancu a trăit sociologia. Iancu, poate cel mai mult dintre sociologi, a vorbit cu inima despre sociologie. A fost un erudit al istoriei sociologie românești. Un excelent coleg.
Am lucrat cu Iancu la două proiecte. Primul, între 1980-1989 la Institutul Politehnic București, am introdus împreună cursurile de sociologie industrială și, tot împreună, am publicat Manualul de Sociologie Industrială. Foarte mulți ingineri l-au avut profesor pe Iancu Filipescu, care i-a ajutat să înțeleagă mai bine profesia lor și societatea în care trăiesc.
Apoi, în anii în care Iancu a lucrat la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, am realizat împreună Istoriei Sociologiei Românești: 1900-2010, o carte care cu greu ar fi putut fi făcută fără erudiția de excepție a lui.
Pierdem un prieten, un sociolog, un coleg, dar și o ”memorie” unică a sociologiei Românești.”

Redacția “Monitorul de Oltenia” transmite, pe această cale, sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeul să îl odihnească!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*