Actorul si politicianul Bogdan Stanoevici a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Bogdan Stanoevici a murit în spital, unde se afla internat de la începutul lunii decembrie, când fusese diagnosticat cu COVID-19.

Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a fost ministru Românilor de Pretutindeni în guvernul Victor Ponta, manager al Circului Metropolitan și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

Surse din interiorul Spitalului Floreasca au susținut că, de fapt, cauza decesului ar fi fost suprainfectarea cu o bacterie din spital.

Explicațiile medicului Radu Țincu, după moartea actorului Bogdan Stanoevici

În momentul în care funcția respiratorie este atât de afectată încât nu mai poate asigura oxigenarea pacientului și s-au epuizat toate celelalte proceduri de oxigenare pe mască, de ventilație mecanică non-invazive, se recurge și la această procedură a intubației, pentru că, în absența ei, pacientul va deceda.

Procedura intubării este o procedură salvatoare de viață. Faptul că un pacient are nevoie de intubare și ventilare mecanică, asta înseamnă că funcția pulmonară este atât de afectată încât este necesară suplimentarea, supleerea funcției respiratorii. Din acest punct de vedere, un pacient care necesită intubație și ventilație mecanică are o stare gravă de sănătate”, a explicat medicul Radu Țincu.

În ceea ce privește prognosticul medicilor în astfel de cazuri, un factor extrem de important este patologia pentru care pacientul ajunge să fie intubat. Dacă discutăm de coronavirus, discutăm de o gravă pneumonie virală bilaterală care afectează pacientul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*