ANM a emis un nou COD de GER! S-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din acest an

În Moldova, Muntenia, Oltenia şi estul Transilvaniei, vremea se va menţine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi -3 grade, iar cele minime se vor situa între -20 şi -10 grade, izolat mai coborâte.

Jumătate din țară se află sub influența unui front atmosferic de origine polară, iar temperaturile sunt extrem de scăzute pentru această dată.

Începând de marți, vremea începe să încălzească și temperaturile vor crește chiar îndrăzneț în a doua jumătate a săptămânii, dar mai ales în săptămâna următoare, potrivit meteorologilor.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 26 de grade Celsius, spun datele ANM.

Potrivit meteorologului de serviciul de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Ilie Mojic, în această zonă depresionară stagnează o masă de aer rece, iar pe fondul unui cer senin, temperatura a scăzut până la minus 26 de grade Celsius.

 

Sursa:Antena3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*