Arafat, apel la parlamentari să voteze proiectul de lege privind vaccinarea sau testarea obligatorie a cadrelor medicale: Nu mai e timp

Raed Arafat a vorbit vineri seara, la Digi24, despre proiectul de lege care ar putea să introducă vaccinarea sau testarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, inclusiv pentru cadrele medicale. „Nu mai este timp de aşteptat”, a afirmat șeful DSU, făcând apel la parlamentari să voteze această lege.

„Avem un procent semnificativ de la SMURD și de la serviciile de ambulanță care nu s-au vaccinat. Am stat de vorbă în anumite unități de pompieri tineri care nu s-au vaccinat și răspunsurile erau hilare, că ei nu vor mai face copii sănătoși dacă se vaccinează, că le va face rău la sănătate, că vor face nu știu ce boli după nu știu câte luni.

Nu avem vaccinare obligatorie în România. Este o discuție foarte clară la Ministerul Sănătății că trebuie prin lege să fie vaccinarea sau testarea obligatorie și noi am introdus în proiectul de lege, pe lângă cadrele medicale clasice, și cadrele IGSU și cadrele IGAP.

Din ce știu actul normativ nu este depus, dar nu știu sigur, cel mai bine știe domnul Cseke Attila. Apelul meu către parlamentari este să treacă această lege, nu se poate așa ceva. Nu venim cu obligativitatea vaccinării, dacă nu te vaccinezi, măcar te testezi, una din două.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*