ATENȚIE! Un nou tip de escrocherie pe Facebook!

Un nou tip de escrocherie de pe Facebook ia amploare. Dacă primiți o cerere de prietenie de la o persoană pe care o aveți deja în listă, cel mai probabil ați fost vizat de niște infractori!

Iată care este planul lor de acțiune

Inițial ei creează o copie a unui profil real, care aparține unui oarecare utilizator de Facebook. Sunt copiate pozele adevărate și alte informații personale. Apoi răufăcătorii trimit o cerere de prietenie tuturor persoanelor din lista de contacte a victimei.

Multe persoane recunosc numele și imediat acceptă cererea. Dacă sunteți sigur că acesta este un al doilea cont al rudei sau cunoscutului dumneavoastră, nu trebuie să faceți acest lucru! Specialiștii ne avertizează: dacă vom adăuga în listă un astfel de „prieten” fals, răufăcătorii vor avea acces la informația dumneavoastră personală și o vor putea utiliza pentru scopurile lor (ei vor putea vedea postările dumneavoastră, data nașterii, pozele etc.). Infractorii vor putea chiar să trimită mesaje cunoscuților voștri din partea dumneavoastră, încercând să adune informațiile de care au nevoie.

De asemenea, ei pot să le ceară bani cu împrumut. Conform informațiilor primite de la specialiști, cel mai frecvent conturile false sunt folosite pentru a obține bani cu împrumut de la prietenii victimei. Evident că mai târziu nimeni nu va restitui datoria respectivă. Fiți atenți! Dacă ați primit o cerere de la o persoană, pe care o aveți deja în lista de contacte, nu vă grăbiți să o acceptați. Mai întâi asigurați-vă că cererea este adevărată. Și nu acceptați chiar toate cererile necunoscuților. Pe lângă acestea, specialiștii recomandă tuturor utilizatorilor să-și restricționeze setările de securitate ale paginii lor de Facebook. Cel mai bine este să setați ca numai prietenii să vă poată vedea datele de profil, fotografiile și alte informații. Încă un sfat pentru protejarea de infractori este restricționarea accesului la lista dumneavoastră de prieteni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*