Barometrul cultural: 84% dintre români nu au încredere în cei din jur

Multime de oameni

Aproximativ 84% dintre români nu au încredere în cei din jurul lor și consideră că este mai bine să fii prudent, iar 66% consideră că în România oamenii sunt liberi să spună ce gândesc fără să le fie frică de consecințe, potrivit Barometrului de Consum Cultural, studiu realizat de CulturaData în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale pe un eșantion de 1200 de persoane.

La împlinirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist, studiul prezintă câteva rezultate interesante cu privire la cât de liberi se simt românii. Astfel, 84% dintre cei intervievați nu au încredere în cei din jurul lor și consideră că este mai bine să fii prudent și doar 66% consideră că în România oamenii sunt liberi să spună ce gândesc fără să le fie frică de consecințe, în timp ce 17% sunt împotriva acestei afirmații.

Dintre cei care nu consideră că sunt liberi să spună ce gândesc, 26% trăiesc în regiunea de Vest, iar 24%, în Nord-Est.

Însă ce înseamnă să fii un adevărat român? 94% dintre cei intervievați consideră că, pentru a fi un adevărat român, este important și foarte important să respecți legile și instituțiile României, 88%, să te fi născut în România, iar 72% consideră că un adevărat român este creștin ortodox.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*