BREAKING NEWS! Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 383 de voturi în Parlamentul European

Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 383 de voturi în Parlamentul European, obținând doar 9 voturi peste limita minimă de 374 câte ar fi fost necesare pentru a prelua funcția de președinte al Comisiei Europene. Împotriva Ursulei von der Leyen au votat 327 de eurodeputați. În 2014, Jean Claude Juncker a fost ales cu 422 de voturi, cu 39 de voturi mai mult decât succesoarea sa. Eurodeputații au votat asupra candidaturii prin vot secret, pe hârtie.

Cu câteva zile înainte de vot, Dacian Cioloș și Iratxe Garcia, liderii Renew Europe și S&D, i-au trimis scrisori Ursulei von der Leyen prin care i-au pus condiții ferme în schimbul sprijinului politic.

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase în privinţa acţiunii climatice din partea Comisiei Europene, dacă va fi votată preşedinte al viitorului executiv comunitar, transmite DPA, preluată de Agerpres.

‘Provocarea noastră cea mai urgentă este să păstrăm planeta sănătoasă’, a declarat Ursula von der Leyen în faţa eurodeputaţilor, înaintea votului pe care aceştia îl vor da în cursul serii.

Ea a afirmat că, în primele 100 de zile de mandat ca preşedinte al executivului comunitar, va propune o legislaţie prin care Europa să devină ‘primul continent al lumii neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*