Buzăul, oraș deschis – Craiova, oraș creativ

Orașul Buzău a câștigat titlul de „Cel mai bun brand de oraș din Europa”, după ce a învins în finală Parisul. „Titlul de <Cel mai bun brand de oraș din Europa> a revenit azi noapte Buzăului, în cea mai importantă competiție de branduri din lume <Transform Awards>, ținută la Londra! Am învins în finală Parisul, ceea ce este incredibil!”, a scris pe Facebook Constantin Toma, primarul orașului.

Brandingul de comunitate reprezintă o practică tot mai actuală, cu valoare nu doar turistică, ci și culturală. Brandul este cel care conferă identitate unei comunități, prin valorificarea a ceea ce are mai bun respectiva comunitate, prin scoaterea în evidență a ceea ce o reprezintă. Brandul nu este doar un instrument de marketing, ci definește însăși marca identitară a comunității.

Buzăul a obținut performanțe notabile prin valorificarea conceptului de “oraș deschis”. Nu știm în ce măsură atributul “deschis” definește în vreun fel comunitatea buzoiană, însă, pornind de la acest exemplu, am încercat să identificăm o caracteristică proprie oltenilor în general și craiovenilor în special. Creativitatea considerăm că ar fi una dintre acestea. Potențialul de creativitate al oltenilor s-a manifestat de nenumărate ori de-a lungul timpului, indiferent de domeniul pe care îl avem în vedere – istoric, politic sau științific. Ideea de unire a tuturor românilor, realizată pentru prima dată de domnitorul Mihai Viteazul, spiritul revoluționar al lui Tudor Vladimirescu și revendicările de la 1848, puse în circulație de Nicolae Bălcescu, reprezintă câteva momente istorice marcante de manifestare a creativității oltenilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*