C.N. “Frații Buzești” – 135 de ani de existență. Dezbatere extraordinară despre rolul ONG-urilor în dezvoltarea personală a elevilor.

Astăzi, 31.10.2017, a avut loc la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova o dezbatere cu tema “Rolul ONG-urilor în dezvoltarea personală a elevilor”, la care au participat deopotrivă elevi și profesori ai renumitului colegiu, foști absolvenți, dar și profesori și studenți ai Universității din Craiova.

Expunerile au vizat teme precum “Diversitatea în voluntariat”, “De ce să fii voluntar?”, “Trecutul și prezentul în carieră prin prisma activităților de voluntariat” s.a. Discuțiile s-au desfășurat preponderent liber, participanții împărtășindu-și reciproc experiențele privind începuturile lor în ceea ce înseamnă voluntariat, așteptările și finalitățile, abilitățile dobândite și oportunitățile de dezvoltare etc. Cu un discurs impecabil, o coerență de invidiat, prin carisma personală și  lejeritatea exprimării, elevii care au luat rând pe rând cuvântul au demonstrat, prin exemplul personal, importanța implicării voluntare pentru dezvoltarea armonioasă a personalității și pentru descoperirea și valorificarea sinelui.

Universitatea din Craiova a fost reprezentată de doamna prof. univ. dr. habil. Adriana Neacșu și doamna lect. univ. dr. Andreea Mihaela Niță.

Dezbaterea se încadrează în contextul mai larg al manifestațiilor dedicate sărbătoririi celor 135 de ani de la înființarea Colegiului Național “Frații Buzești”.

Foto:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*