Cârcea şi Malu Mare, primele comune din Dolj unde taxele se pot plăti şi online

Comunele Cârcea şi Malu Mare sunt primele comune din judeţul Dolj unde a fost introdusă recent şi modalitatea de plată online a impozitelor şi taxelor locale prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, a afirmat că modalitatea de plată online a fost introdusă în această perioadă a pandemiei COVID-19 şi ca o măsură de reducere a deplasărilor locuitorilor.

“În contextul acesta al pandemiei generate de noul coronavirus, am grăbit un pic lucrurile şi am finalizat procedura de plată prin ghiseul.ro, astfel încât oamenii să îşi poată efectua plăţile fără să se mai deplaseze până la primărie. Sigur că şi celelalte modalităţi de plată sunt valabile, respectiv plata numerar şi plata cu cardul la ghişeul Taxe şi Impozite, cetăţenii având posibilitatea de a alege”, a declarat Valerică Pupăză.

Potrivit primarului, comuna Cârcea, care se află la 7 km sud-est de municipiul Craiova, a avut încă de la înfiinţare, în anul 2004, prin reorganizarea comunei Coşoveni, o strategie de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung, iar până în prezent în comună s-au investit circa 24 de milioane de euro în infrastructura de apă şi canal, gaze, drumuri, iluminat public, sănătate, cultură, sport, agrement.

“Unul dintre principiile strategiei noastre de investiţii în comună a fost de a face lucruri durabile. Am început cu reţelele de apă, canal şi gaze, lăsând asfaltarea la final, chiar dacă drumurile de pământ creau un anumit disconfort, însă nu am vrut să facem asfaltări, iar apoi să fim nevoiţi să intervenim şi să spargem. Am dorit să facem lucrări nu doar moderne, ci şi de calitate pentru comunitate, inclusiv în ceea ce priveşte serviciile administraţiei locale”, a mai afirmat primarul comunei Cârcea.

Pe lângă cele două comune, în Dolj mai sunt patru localităţi unde plata taxelor locale se poate face prin ghiseul.ro: municipiile Craiova, Calafat şi Băileşti şi oraşul Segarcea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*