Cazanciuc: Premierul nu mi-a cerut demisia; dacă evaluarea nu corespunde mandatului, sunt gata să plec

”Oficial nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiției a corespuns mandatului inițial preluat acum 2 ani — de a avea un raport de țară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creșterea încrederii în actul de justiție, dacă ministrul Cazanciuc a facut ceea ce legea îi permite sa facă, (…), această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern și, dacă ea nu corespunde mandatului inițial, evident că sunt gata să plec, nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut o discuție cu premierul pe această temă până în momentul de față cel puțin. (…) O să am această discuție probabil astăzi sau mâine. Nu am avut discuții pe chestiuni concrete cu premierul, am avut discuții de principiu, care evident rămân între premier și ministrul Justiției”, a precizat Cazanciuc, la CSM.

El a mai spus că după o discuție cu premierul Ponta va decide. “O să am o discuție și o să decid după această discuție”, a adăugat Cazanciuc.

Ministrul a spus că nu a avut reproșuri din partea social-democraților, ”cel puțin în ultimul timp, pe anumite chestiuni concrete”.

“Sigur, am avut de multe ori puncte de vedere diferite (…) referitor la diverse demersuri făcute de Ministerul Justiției dar este în firescul lucrurilor. (…) Față de ceea ce a făcut Ministerul Justiției pentru buna funcționare a justiției în ultimii doi ani, lucru reflectat mai ales în rapoartele MCV, eu cred că mi-am îndeplinit mandatul. Dar este evident o evaluare subiectivă, dacă lucrurile pot fi văzute obiectiv altfel, evident sunt gata să plec”, a explicat Cazanciuc.

Despre cum se va reflecta în raportul MCV decizia în cazul lui Victor Ponta, ministrul a susținut că a fost în acord cu actuala Lege Fundamentală.

“Decizia Parlamentului este o decizie în acord cu actuala Constituție a României. Dacă noi vom constata la un moment dat că aceste prevederi nu corespund practicii internaționale, standardului internațional în materie, nu împiedică nimeni România sa modifice această Constitutie”, a spus el.

Întrebat dacă legea e egală pentru toți cetățenii având în vedere votul de marți din Parlament, Cazanciuc a subliniat că nu este un act normativ care să reglementeze ”viața de dimineața până seara”.

“Nu avem o lege care să ne reglementeze viața de dimineața până seara. Avem legi diferite pentru relații sociale diferite. Avem o lege care reglementează imunitatea parlamentarilor. Avem o lege care reglementează o formă de protecție și răspundere pentru magistrați. Avem legi diferite pentru situații diferite. Așa trebuie văzute lucrurile” a arătat el.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*