Ce TREBUIE să știi dacă ești din Oltenia și construiești casa? Fii atent la aceste lucruri!

In cazul in care nu esti adeptul locuintelor cumparate, cu siguranta te gandesti sa construiesti de la zero o casa. Tot trebuie sa faci este sa cumperi un teren si sa te gandesti la modelul de camin pe care ti-l doresti. Dupa ce ai terminat de schitat si de primit toate aprobarile, trebuie sa cauti o echipa de muncitori cu care sa-ti indeplinesti visul.

Chiar daca totul pare a fi foarte simplu pana aici, trebuie sa fii foarte atent la multe aspecte, care uneori pot fi trecute cu vederea. In ciuda faptului ca o mana de meseriasi si profesionisti te ajuta cu ridicarea si bransarea locuintei ca la carte, este necesar sa fii prezent, pentru a constata eventualele nereguli.

Iata care sunt aspectele la care trebuie sa fii atent atunci cand iti construiesti casa:

  • Tipul de teava pentru bransamente

Orice proprietar isi doreste o locuinta rezistenta, de calitate, care sa nu se deterioreze in timp. Din acest motiv, este necesar sa folosesti materiale de inalta calitate, care sa prelungeasca durata de viata a acesteia.

Astfel, este recomandat sa fii foarte atent ca la bransarea la apa curenta sa nu se foloseasca teava elicoidala, ci teava trasa, care nu este deloc sudata. Aceasta este mult mai puternica si rezistenta in timp si iti poate oferi garantia unui trai sigur.

  • Umplerea fundatiei

Fundatia este cea mai importanta parte din casa deoarece are rolul de a oferi sustinere constructiei. Prin urmare, in momentul in care pamantul a fost nivelat si poate fi facuta cladirea, este necesar sa fii la fata locului, pentru a te asigura ca fundatia este realizata perfect.

Daca nu ai cunostinte in domeniu si nu te pricepi foarte bine, trebuie sa stii ca aceasta are, de regula, aproximativ 90 de cm si se realizeaza cu ciment si fier beton.

  • Armare completa

Orice casa puternica trebuie sa detina stalpi de rezistenta. Acestia se regasesc la toate colturile constructiei si uneori la mijlocul peretilor, in functie de lungimea acestora.

In cazul in care vrei sa afli eventualele nereguli, trebuie sa stii ca acesti stalpi de rezistenta sunt alcatuiti din patru bare si etrieri. In lipsa lor, casa nu poate oferi siguranta si durabilitate in timp.

  • Respectarea planului de arhitectura

Fii atent la compartimentarea casei! Ai grija ca incaperile sa respecte metrii patrati trecuti in plan si ca acestea sa arate exact ca in schita.

Exista riscul ca, din cauza unei neatentii, constructia sa nu respecte intocmai detaliile planului, insa acestea sunt exceptii. Totusi, nu strica sa acorzi importanta si acestui aspect.

In cele din urma, este foarte important sa fii alaturi de muncitori pe santier, pentru a le oferi o mana de ajutor atunci cand este cazul. In rest, este bine sa supraveghezi impreuna cu inginerul constructor, astfel incat cladirea sa fie de nota 10. In cazul in care  simti ca nu esti compatibil cu echipa aleasa, schimb-o!

Sursa foto: Unsplash.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*