Celebrul interpret Dinu Iancu Sălăjanu, pe scena Operei Române Craiova

Dinu Iancu Sălăjanu se va afla în această săptămână pe scenă într-un spectacol de operă, onorând invitația Operei Române Craiova de a interpreta rolul Don Basilio. Melomanii îl vor putea asculta sâmbătă, 3 februarie 2018, de la ora 19.00, în spectacolul „Bărbierul din Sevilla”, prezentat de opera craioveană pe scena Cercului Militar.

Nu mulți dintre admiratorii săi știu că faimosul interpret a urmat cursurile de canto clasic ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în cadrul Facultății de Muzică din Oradea, și că de-a lungul carierei sale a simțit uneori regretul că nu a explorat mai mult muzica clasică. A urmat însă cu pasiune și profesionalism drumul folclorului și a devenit un maestru al muzicii populare îndrăgit în întreaga țară. Dar cum prima dragoste nu se uită, s-a lăsat acum convins să revină într-un rol de operă, postură în care nu s-a mai aflat din perioada studenției, când a interpretat și acest rol.

Invitați speciali

Reprezentația va fi condusă muzical de maestrul Codruț Bîrsan (SUA), având în distribuție îndrăgiți artiști ai Operei craiovene și alți invitați speciali. Alături de Orchestra Operei Române Craiova (concert maestru: Dan Bozgan) și Corul de bărbați al Operei Române Craiova (maestru de cor: Lelia Candoi), melomanii îi vor putea asculta pe soliştii Ștefan Ignat (București) – Figaro, Valeria Tornatore (Italia) – Rosina, și pe artiștii Operei craiovene: Florin Ormenișan (Contele Almaviva), Ioan Cherata (Bartolo), Noemi Modra (Marcellina- Berta), Romulus Nicolae Cucu (Fiorello), Dragoș Drăniceanu (Ofițerul), Daniel Cornescu (Ambrogio) și Mihai Ciortan (Notarul), acompaniați la clavecin de Corina Stănescu.

Spectacolul regizat de Arabela Tănase, cu o scenografie creată de Răsvan Drăgănescu, este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

 

Mai multe informații pot fi obținute vizitând site-ul Operei Române Craiova www.operacraiova.ro sau pagina www.facebook.com/operacraiova

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*