Cezar Ionuţ Spînu, reales în funcţia de rector al Universităţii din Craiova

Prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu a fost reales, miercuri, pentru al doilea mandat consecutiv, în funcţia de rector al Universităţii din Craiova.

La scrutin au participat 777 din cele 889 persoane cu drept de vot (87,40%). În urma exprimării votului, rectorul Universităţii din Craiova pentru mandatul 2020-2024 a fost reales cu 690 de voturi din cele 777 exprimate (88,80%).

În proiectul de candidatură, Cezar Spînu a afirmat că a decis să candideze pentru un nou mandat de rector pentru a continua procesul de dezvoltare instituţională şi de modernizare intensivă a tuturor structurilor universităţii.

Cezar Ionuţ Spînu are 52 de ani, este profesor de chimie şi până în 2016, când a fost ales rector în primul mandat, a fost prorector al Universităţii din Craiova. În mandatul său, Universitatea a cunoscut o evoluție pozitivă a situației financiare, fiind, totodată, și cea mai prolifică perioadă din punct de vedere al realizărilor științifice. Recent, urmare a demersurilor sale, Universitatea din Craiova a intrat în Consorţiul universităţilor europene UNIVERS, alături de alte şapte universităţi din Polonia, Germania, Spania, Franţa, Lituania şi Bulgaria. Acordul a fost semnat pe 3 februarie 2020, la Bruxelles.

Menționăm că, în România, istoria învăţământului superior începe din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza semnează decretul de înfiinţare a Universităţii din Iaşi, în 1860, urmată de cea din Bucureşti. Ulterior se constituie Universitatea din Cluj, Universitatea din Timișoara, iar în 1947 Universitatea din Craiova, fiind a cincea universitate din România în ordine istorică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*