Cinci voturi care vor schimba soarta României

Moțiunea de cenzură depusă de opoziție împotriva cabinetului condus de Viorica Dăncilă a fost adoptată. Pentru adoptarea documentului era nevoie de cel puțin 233 de voturi. Au fost 238 de voturi „pentru”, cu cinci peste numărul de voturi necesar pentru ca moțiunea să treacă. Trei dintre acestea au venit din partea unor membri PSD, demonstrând problemele cu care se confruntă partidul nu doar în ceea ce privește competența membrilor săi – probleme evidențiate în ultimii trei ani de guvernare – ci și fidelitatea acestora.

Cei trei au fost excluși din partid, vineri seara, la ședința informală a CEx. Liderii social-democrați au votat în unanimitate excluderea celor trei. Aceștia sunt:
• Gabriel Petrea, președintele organizației de tineret;
• Marius Sorin Bota – inițial erau informații că a plecat cu bilele, fără să le introducă în urne. A încercat acest lucru, dar a scăpat în urnă bila albă și a plecat doar cu cea neagră.
• Ion Talpoș – a fost până în iunie 2018 senator PMP.
Inițial, pe lista celor patru „disidenți” PSD se afla și Mihaiță Găină, finul lui Petre Daea, ministrul interimar al Agriculturii. Și acesta a votat moțiunea de cenzură, dar a demisionat din PSD încă de săptămâna trecută.

Ne amintim că, pe data de 27 aprilie 2012, Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu era demis la o diferență de doar patru voturi și PSD venea la putere instalând guvernul Ponta. După șapte ani și jumătate, Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă pică tot în urma unei moțiuni de cenzură, care obține nu patru, ci cinci voturi în plus. Aceste voturi au venit și în aprilie 2012 și în octombrie 2019 de la parlamentari care și-au trădat partidul. PSD a venit la putere prin trădare, a plecat tot prin trădare.

Este neclar cum va gestiona noul guvern treburile țării, ținând cont că nu au fost schițate nici măcar în linii mari prioritățile acestuia, până și componența sa fiind încă incertă. Prin urmare, lupta pentru putere nu ține cont de interesele, nevoile și așteptările cetățenilor, iar agenda politică este complet ruptă de agenda socială.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*