Cine sunt candidații pentru funcția de primar al Municipiului Craiova

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie Craiova, cele 11 candidaturi pentru Primăria Craiova rămase definitive sunt:

Lia Olguţa Vasilescu (PSD), profesor, fost primar al Craiovei în perioada 2012-2017, fost ministru al Muncii, deputat de Dolj.

În 2000 și 2004, Olguța Vasilescu câștiga mandatul de deputat, din partea PRM. În 2007 a trecut la PSD, iar în 2008 a câștigat un mandat de senator. În 2012 a devenit pentru prima dată primar al Craiovei, iar la alegerile locale din 2016 a câștigat un alt mandat de primar, cu un scor zdrobitor, de peste 60% din voturi. A obținut un mandat de deputat, iar în 2017 a ajuns la conducerea Ministerul Muncii, unde a activat timp de aproape doi ani de zile. În calitate de primar al orașului Craiova, s-a remarcat printr-o serie de realizări, dintre care amintim: renovarea Centrului Vechi al Craiovei, construirea stadionului Ion Oblemenco, construirea stadionului de Atletism, unic în țară, construirea Spitalului Filantropia, reabilitarea integrală a spitalelor de Neurologie și Boli Infecțioase.

Antonie Solomon (Partidul Ecologist Român), economist, pensionar, fost primar al Craiovei în perioada 2004-2012.

În 2001 este ales viceprimar al municipiului Craiova, iar în 2004 a câştigat funcţia de primar. Dacă în 2004 a candidat din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a fost ales din partea PDL, obţinând al doilea mandat consecutiv la primăria municipiului Craiova. În 2008, a câştigat funcţia de primar al Craiovei din primul tur, cu 55,07% din totalul voturilor valabil exprimate. La alegerile locale din iunie 2012 a candidat din partea UNPR la funcţia de primar al Craiovei, dar a pierdut în faţa candidatei USL, Lia Olguţa Vasilescu. Pe 2 martie 2010, Antonie Solomon, pe atunci primar al Craiovei, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzarea de luare de mită. A fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.

Nicolae Giugea (PNL), profesor la Facultatea de Agronomie din Craiova, deputat de Dolj.

Este deputat din partea PNL din anul 2016. Acesta susține că PNL dorește să marcheze momentul T0 în ceea ce privește administrarea municipiului Craiova, când se va trece la o administrare corectă, transparentă, în slujba cetățeanului.

Lucian-Bernd Săuleanu (Aliaţa USR-PLUS), avocat, decanul Baroului Dolj.

Cu o experiență de 14 ani în avocatură, Lucian Bernd Săuleanu, în prezent decan al Baroului Dolj și profesor universitar la Facultatea de Drept din Craiova, a hotărât să intre în lupta pentru funcția de primar al municipiului Craiova din partea Alianței USR-PLU. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova, în anul 1997.

Marin Costache (Partidul Puterii Umaniste), inginer, responsabil mediu.

​Sloganul campaniei sale este „Vă dau timpul înapoi”, prin care vrea să le ofere craiovenilor timp să facă ceea ce contează cu adevărat, să nu îl mai piardă în aglomerația urbană și hățișul birocratic.

Marian-Daniel Păloiu (ALDE).


Emil-Iulian Mladin (Partidul Alternativa Dreaptă).


Adimaria Claudia Luminiţa Simoiu, candidat independent, profesor la Facultatea de Chimie din Craiova, inspector arme chimice Naţiunile Unite, distinsă cu un certificat cu efigie Nobel, pentru recunoaşterea contribuţiei la acordarea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice a Premiului Nobel pentru Pace, în 2013, iniţiatoarea proiectului anti-Kozlodui din Craiova.

Janina Mariana-Micu (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională).


Anişoara Stănculescu (PMP), inginer.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*