Comuna Celaru: cel de-al 51-lea serviciu de evidență a populației din Dolj și-a început activitatea

Cel de-al 51-lea serviciu de evidență a populației din Dolj și-a început activitatea marți, în comuna Celaru, eveniment salutat de către președintele Consiliului Județean (CJ), Ion Prioteasa, care a apreciat că înființarea noii structuri reconfirmă succesul strategiei pentru descentralizare în acest domeniu.

„Ne-am făcut o prioritate din aducerea serviciilor de eliberare a actelor de identitate cât mai aproape de cetățean, iar cifrele demonstrează progresul semnificativ pe care l-am înregistrat în acest sens și care ne plasează pe primul loc în țară. De la 9 unități, în anul 2005, când începeam acest proces, astăzi ajungem la 51, adică de aproape 4 ori mai mult decât media națională.

Este o reușită care își primește recunoașterea inclusiv de la nivel central și ne onorează faptul că la inaugurarea serviciului din Celaru a fost prezent chiar directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul comisar-șef de poliție Cătălin Aurel Giulescu.

Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a susține înființarea structurii care și-a deschis astăzi porțile, venind astfel în sprijinul celor peste 4.500 de locuitori ai comunei. De acum, ei nu trebuie să mai străbată o distanță de aproape 50 de kilometri, până în comuna Leu și înapoi, pentru a depune cererile și, apoi, pentru a-și ridica documentele.

Doresc să-i felicit pe toți cei care au contribuit la succesul acestui demers și să le mulțumesc pentru implicare colegilor noștri din cadrul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor, alături de care continuăm să implementăm strategia pentru descentralizare în acest domeniu“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Celaru funcționează între orele 8.30 și 16.30 în zilele de luni, marți, joi și vineri și cu program prelungit, între 8.30 și 18.30, în zilele de miercuri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*