Pădurile României țipă după ajutor!

România pierde cca.3 hectare de pădure pe oră, 62 de cazuri de tăieri ilegale înregistrându-se în fiecare zi, relevă cel mai nou raport Greenpeace România, care a monitorizat, pe baza datelor autorităţilor, defrişările ilegale în perioada 2016 -2017.

Situația pe județe

Judeţele care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale sunt: Argeş (5.851 cazuri, 12,85% din totalul cazurilor la nivel naţional), Bacău (3.538 cazuri, 7,77%) şi Mureş (3.351 cazuri, 7,36%). De altfel, judeţul Argeş a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale identificate de către autorităţi şi în perioada 2013-2014.

Covasna: Amenzi uriașe pentru tăieri ilegale, îndemnuri liniștitoare de la autorități

Unde se duc pădurile României? Locuitorii și turiștii județului Covasna, de pildă, pot vedea zilnic camioane încărcate cu copaci, deplasându-se nestingherite, fără a fi supuse vreunul control din partea autorităților abilitate.

Garda Forestieră a transmis populației județului Covasna îngrijorate de tăierile de pădure necontrolate, mai ales în contextul decretării stării de alertă, că nu are de ce să își facă griji. Asta în timp ce un raport al poliției arată că în perioada 16 – 20 aprilie s-au dat amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare în domeniul silvic aproape cât în primele trei luni ale anului la un loc.

„În anul 2020 – trimestrul 1, la nivelul județului Covasna, Garda Forestieră Brașov – GFJ Covasna, a aplicat un număr de 10 amenzi cu o valoare de 26.000 lei, iar în perioada corespunzătoare din anul 2019, un număr de 19 amenzi în valoare de 51.000 lei Aceste cifre arată o reducere a fenomenului contravențional”, scria Garda Forestieră Brașov, în 15 aprilie, într-un răspuns la o solicitare formulată de ziarul Observatorul de Covasna.

La 3 luni de la declarațiile de presă, tăierile masive de copaci continuă nestingherite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*