CRAIOVA: La fabrica Ford a început producţia noului SUV EcoSport pentru Europa

La Fabrica Ford din Craiova a fost lansată producția noului SUV EcoSport pentru piața din Europa care va răspunde cererilor în creștere ale clienților acestui segment.

“EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford își construiește operațiunile pe baza avantajelor propriei game — implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială. Odată cu creșterea cererilor pentru EcoSport și în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producția în Europa pentru a ne ridica la nivelul cerințelor clienților noștri”, a afirmat vicepreședintele grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Steven Armstrong.

Fabrica din Craiova va fi singura unitate Ford unde se va produce modelul EcoSport pentru Europa (cu excepția Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piețe de pe patru continente. Acestea includ piețe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud. Alături de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua producția motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul câștigător al titlului “Motorul Internațional al Anului” timp de patru ani consecutivi.

Reprezentanții Ford Europa au afirmat, joi, că pentru producția noului model compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro și urmează să angajeze încă 1.700 persoane, astfel că la finalul anului fabrica din județul Dolj va avea 3.900 de salariați.

La lansarea producției EcoSport au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, alți reprezentanți ai administrației publice centrale și locale alături de aproape 4,000 de angajați Ford în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieșit primul exemplar EcoSport.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că prin lansarea noului model Ford, industria auto din România își creează o reputație tot mai puternică pe piața auto europeană. “Aceste performanțe trebuie consolidate în continuare, prin asemenea proiecte de investiții ambițioase, prin profesionalism și competitivitate. România are un potențial economic deosebit, fapt confirmat deja de Ford și de mulți alți investitori importanți. Îmi exprim speranța că modelul Ford EcoSport va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford și a industriei auto românești”, a spus Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a afirmat că lansarea noului model Ford EcoSport reprezintă “o nouă istorie” în compania Ford. “Am emoții, ca un iubitor de mașini, pentru ceea ce reprezintă Craiova pentru România, pentru ceea ce a făcut Ford pentru Craiova și pentru România. (…) Nu este puțin lucru ca o companie de asemenea anvergură (…) să fie în România. Este un element de mândrie și pentru noi și bănuiesc că și pentru domniile lor faptul că au găsit aici un mediu propice economic, social, uman, de toată factura pentru a face acest pas important — un nou model, o nouă istorie în compania Ford”, a spus Mihai Tudose.

 

Președintele Ford România, John Oldham, a afirmat că 25-30% dintre componentele modelului EcoSport vor fi produse în România.

“25-30% din componentele EcoSport sunt produse în România. Avem pe platforma noastră din Craiova 10 furnizori și este un lucru foarte important pentru noi și evident că ne dorim să aducem în Craiova și în România și alți furnizori. Dar ne uităm și la alte oportunități de a aduce și alte produse”, a spus președintele Ford România.

Acesta a afirmat că volumul producției EcoSport va fi mai mare față de cel al modelului B-Max, la care fabrica a renunțat la 1 septembrie a.c., și 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport.

Potrivit președintelui Ford România, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piața din Europa la începutul anului viitor, când începe și campania la nivel european.

Compania Ford nu a anunțat până acum prețul EcoSport și nici care va fi volumul de producție, Oldham afirmând că estimările arată că volumul de producție va fi mai mare decât cel al B-Max.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*