CRAIOVA: Premierul Tudose şi preşedintele Iohannis participă joi la lansarea producţiei Ford EcoSport

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele Klaus Iohannis vor participa joi la Craiova, la lansarea producţiei modelui Ford EcoSport. Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, la care a renunţat ca urmare a condiţiilor pieţei, Ford urmând să producă la Craiova SUV-ul EcoSport.

Ford B-Max a fost lansat în 2012, ca un model revoluţionar, în segmentul MPV-urilor de clasă B. Acesta se remarca, printre altele, prin accesul pasagerilor pe bancheta din spate printr-o uşă culisantă şi, în acelaşi timp prin absenţa montantului din mijloc, inovaţie care a sârnit o serie de controverse. De la lansare, au fost construite 280.000 de maşini, un volum modest pentru un automobil neexclusivist. Renunţarea la B-Max a fost determinată de piaţa care a migrat masiv către caroserii de tip SUV. 

Uzina din Craiova a fost cumpărată de Ford de la statul român în 2008, iar până în 2012 a produs modelul Transit Connect. Anul acesta, compania a anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până la acest moment a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.

După încetarea producţiei B-Max, uzina intrat în perioada de revizii, numită remont, iar activitatea a fost reluată la finalul lui septembrie. Ford a angajat anul acesta circa 1000 de persoane care au fost pregătite să lucreze pentru noul model.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*