Cum afectează coronavirusul corpul uman și care sunt categoriile cu cel mai mare risc

Medicii care se luptă cu noul coronavirus la Spitalul Jinyintan din Wuhan încep să ofere răspunsuri despre cum atacă virusul corpul uman, care este gama completă de simptome, în ce condiții virusul afectează grav corpul uman, ducând la deces, și cum ar putea fi tratat, relatează BBC.

O analiză detaliată pe primii 99 de pacienți tratați a fost publicată în jurnalul medical Lancet.

Primii afectați sunt plămânii

Toți cei 99 de pacienți duși la spital aveau pneumonie, plămânii lor fiind inflamați, iar micile alveole pulmonare unde oxigenul se mișcă spre sânge erau pline cu apă.

Medicii au descoperit și alte simptome. Astfel, 82 pacienți aveau febră, 81 dintre pacienți tușeau.

Lucrătorii în piețe, în categoria de risc

Se crede că animalele vii vândute la piața de pește și fructe de mare din Huanan ar fi sursa infecției cu noul coronavirus numit 2019 – nCoV.

Din cei 99 de pacienți, 49 au avut contact direct cu piața. Astfel, 47 dintre ei lucrau acolo, ca manageri sau vânzători, iar doi erau cumpărători.

Bărbații de vârstă mijlocie, cei mai afectați

Majoritatea celor 99 de pacienți erau bărbați de vârstă mijlocie, între 56 și 67 de ani. Cu toate acestea, cele mai recente date indică o răspândire mai egală între sexe. Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din China au spus că în medie, 1,2 dintre cei infectați erau bărbați, la fiecare 1,0 femei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*