Cum poți să ai un ten protejat și sănătos? 5 Pași esențiali în îngrijirea lui

A venit de ceva vreme sezonul cald și așa cum ți-ai schimbat radical garderoba, înlocuind hainele groase cu haine lejere, în același mod va trebui să-ți modifici ritualul de înfrumusețare, adaptând produsele de îngrijire a tenului la temperaturile de afară.

Care sunt pașii esențiali de îngrijire a pielii pe timpul verii?

  1. Folosește creme cu factor de protecție ridicat –  chiar dacă nu vei petrece timp în soare, este obligatoriu sa îți protejezi pielea cu creme care au un factor de protecție cât mai mare. Chiar și un drum scurt până la mașină sau la magazinul din colț te expune radiațiilor solare și implicit accelerează procesul de îmbătrânire cutanată. Pentru a alege produsele potrivite, trebuie să știi ce tip de piele ai, dacă ai alergii sau o sensibilitate la anumite elemente din compoziția lor. Dincolo de aspectul estetic, crema cu factor de protecție este aliatul numărul unu în prevenirea cancerului de piele. Așadar, înainte de orice expunere la radiațiile UV, indiferent dacă este de scurtă durată, este bine să folosești protecție solară.
  2. Nu uita să aplici creme antirid adecvate tenului și vârstei tale – acestea sunt foarte bogate în antioxidanți și împiedică deshidratarea pielii prin cocktailul de vitamine pe care le conțin. Poți să încerci cremele antirid naturale de la Generock, produse 100% organice, ale căror beneficii sunt majore. Marele avantaj este că aceste creme nu conțin parabeni, sunt vegane, iar rezultatele uimitoare vin în totalitate din ingrediente naturale.
  3. Folosește produse de îngrijire pe bază de apă – în acord cu vremea de afară și cu garderoba pe care o adopți la temperaturi ridicate, nici tenul nu trebuie încărcat. Cele mai recomandate sunt produsele naturale, lejere, pe bază de apă. Ai nevoie în mod constant de o apă micelară și un gel de curățare. Vara, pielea produce mai mult sebum decât în celelalte anotimpuri, ceea ce nu este doar inestetic, dar poate genera o încărcare inutilă a tenului, motiv pentru care trebuie ținut sub control.
  4. Exfoliază pielea – exfolierea este în ton cu punctul anterior. Avand în vedere că tenul se încarcă mult mai ușor pe perioada verii din cauza secreției de sebum, a prafului, dar și a machiajului folosit, se recomandă exfolierea, fie cu produse din comerț, fie cu produse (scrub) naturale.
  5. Hidratează pielea atât din interior cât și pe exterior – nu uita de cei doi litri de apă recomandați zilnic. În același timp, este important să folosești o cremă puternic hidratantă, cel puțin seara, în cazul în care simți că îți încarcă prea mult fața în timpul zilei.

Nu uita că vara, pielea ta este mai sensibilă și are nevoie de o ingrijire specială. Din rutina ta nu trebuie să lipsească curățarea, aplicarea unei creme cu protecție solară, crema antirid și hidratarea. Pentru că absorbția cremelor să fie cat mai eficientă, se recomandă ca o dată pe săptămână să-ți faci un gomaj sau o exfoliere delicată a tenului. Cu consecvență și folosind produsele potrivite vei avea cu siguranță tenul pe care îl visezi.

Sursa foto: Unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*