Cum poți transforma casa într-un sanctuar al relaxării?

Cum te simți atunci când intri în casa ta? Fericit? Calm? Copleșit de mulțimea de lucruri pe care le ai de facut? În societatea actuală, lumea este stresată, mereu grăbită și ocupată, dar casa nu trebuie să contribuie la stresul tău zilnic. 

Casa este locul în care dorești să fii relaxat, după o zi încărcată de muncă. În lumea frenetică de astăzi este important să creezi un spațiu calm și relaxant, care să-ți permită să te reîncarci cu energie atunci când ajungi acasă.

Mai jos, îți voi împărtăși câteva din soluțiile simple pentru crearea propriului tău sanctuar:

Toate camerele sunt importante: chiar și cele care sunt trecute cu vederea sau nefolositoare. Indiferent dacă este vorba despre un spațiu pe care nu l-ai terminat de decorat sau despre cealaltă cameră pe care nu o folosești, de multe ori închizi ușa din aceste încăperi și te ocupi de alte camere. Din nefericire, ele cântăresc asupra inconștientului tău și îți împiedică primirea unei energii pozitive. Lucrurile nefolositoare nu ar trebui să existe în casa ta, ci din contră, eliberarea spațiilor și crearea unor zone libere, îți pot aduce confortul dorit în casa ta.

Culoarea te influențează la nivel emoțional, psihologic și fizic. Studiile au arătat despre culoare că poate schimba temperatura corpului și apetitul. Aceasta poate afecta starea de spirit sau nivelul de energie. Trebuie să începi să devii conștient de impactul diferitelor culori înainte de a zugrăvi culoarea pereților. 

De asemenea, luminile sunt importante într-o casă pentru crearea unui spațiu relaxant. Dacă vrei să folosești cele mai moderne metode de iluminat, vezi detaliile aici. Ele te vor ajuta să-ți faci câteva idei și să alegi metoda potrivită de iluminat pentru casa ta.

Călătoriile, suvenirurile și experiențele trăite în vacanțe se regăsesc în pozele de pe pereții casei tale sau sunt așezate pe rafturile din sufrageria ta. Trebuie să acorzi atenție elementelor din casă care sunt asociate cu sentimente nedorite sau cu amintiri frumoase. Prin eliminarea acelor elemente nedorite, vei fi cu un pas mai aproape de crearea unui spațiu senin. 

Dacă vrei să-ți transformi casa într-un loc simplu, relaxant, fără prea multe lucruri care nu-ți folosesc, vezi aici câteva sfaturi pentru un spațiu cu stil minimalist. Aceste idei te vor convinge să le pui în aplicare dacă dorești să transformi casa într-un tărâm de relaxare. Toate detaliile mici sunt cele care formează spațiul ideal de locuit, de la o masă simplă de cafea așezată într-un colț verde, plin de culoare, până la peretele alb decorat cu elementele de decorațiuni cumpărate din vacanța de vară în care te-ai distrat și care îți amintește de cele mai frumoase locuri.

Așadar, trebuie să acorzi atenție casei tale dacă dorești să o transformi într-un sanctuar al relaxării.

 Odată ce ai devenit conștient de lucrurile care alcătuiesc casa, observă acele elemente care îți aduc un zâmbet pe față.

Aceste elemente îți vor da un impuls și te vor inspira în timp ce te deplasezi prin casă, relaxat, lipsit de griji, în locul în care ideile și buna dispoziție își vor face apariția.

Sursă foto: www.shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*