Cum sa ai grija de sanatatea ta in fiecare zi: pasi mici cu impact mare

Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il putem avea, de aceea este esential sa facem tot posibilul pentru a conserva si a ne pastra corpul si sufletul intr-o stare cat mai buna. Din pacate, foarte multe activitati zilnice pot avea un impact negativ asupra sanatatii noastre, de la timpul petrecut pe scaun la calculator si pana la timpul petrecut pe telefon inainte de culcare.

Daca iti doresti sa incepi sa ai grija de sanatatea ta, exista lucruri mici pe care le poti face incepand chiar de azi:

Alunga stresul

Sa alungi stresul complet poate parea o misiune imposibila, insa nu trebuie sa gestionezi situatiile stresante din viata cu inversunare. Exista mici pasi pe care ii poti face zilnic pentru a te elibera de tensiune si pentru a-ti pastra mintea odihnita si fericita:

  • Tehnicile de meditatie – meditatia este procesul prin care mintea se elibereaza de ganduri, iar focusul principal este pe “aici si acum”, in prezent. Tehnicile de meditatie pot fi foarte utile in alungarea stresului si in imbunatatirea sanatatii mentale. Nu trebuie sa meditezi zeci de minute sau ore in sir pentru a vedea rezultate. Poti incepe cu cate 5-10 minute in fiecare zi sau o data la doua zile. In plus, exista numeroase aplicatii pentru telefonul mobil ce se pot descarca gratuit si care iti ofera sugestii si inspiratie pentru a practica meditatia;
  • Recunostinta – grijile te pot face deseori sa uiti de lucrurile frumoase din viata ta, de aceea, ce este important sa iti amintesti constant pentru ce esti recunoscator in viata. Scrie in fiecare zi pe o foaie de hartie sau pe telefon cateva dintre lucrurile frumoase pe care le ai sau le simti si care iti ofera un sentiment de recunostinta. Astfel, iti vei aminti ca problemele sunt trecatoare si ca nu trebuie sa iti umbreasca frumusetea vietii.

Ramai activ

Sedentarismul este unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii tale, de aceea trebuie sa faci miscare in fiecare zi, pentru a-ti pastra sanatatea si starea de bine. Ce inseamna miscare zilnica? Nu inseamna neaparat ore in sir petrecute in sala de fitness sau la jogging, ci poate insemna cateva exercitii simple pe care le realizezi acasa, o plimbare in ritm alert sau 20-30 de minute de sarit coarda ori badmington in fata blocului.

Foloseste tehnologia in avantajul tau

Poti folosi tehnologia in avantajul sanatatii tale, iar anumite produse sunt perfecte pentru un astfel de scop- de la un cantar smart si pana la plasturii de electrostimulare sau un otoscop. Poti sa gasesti cele mai bune accesorii smart health la Lerato.ro, daca vrei sa faci o investitie in tehnologie, de care sa beneficiezi cu adevarat.

Sa ai grija de sanatatea ta nu trebuie sa devina un chin, ci poate fi un adevarat stil de viata, ce nu presupune niciun efort. Incepi cu pasi mici, in fiecare zi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Sursa foto: Pixabay.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*