Cum sa construiesti aleile din curte, astfel incat sa fie potrivite pentru accesul auto

Construirea aleilor si elementelor de pavaj pentru curte ar trebui sa se faca cu foarte mare atentie, intrucat aceastea nu trebuie doar sa fie estetice si potrivite dimensiunii spatiului, dar trebuie sa indeplineasca conditiile strandard pentru a fi functionale, inclusiv sa permita si sa faciliteze accesul autovehiculelor.

Descopera si tu care sunt secretele turnarii unor alei din beton!

In primul rand, inainte sa te apuci de initierea oricarei actiuni de acest fel, trebuie sa ai la indemana materialele si ustensilele necesare. O betoniera iti este cel mai bun aliat in acest caz pentru eficientizarea si diminuarea procesului. Daca esti in cautarea unui astfel de utilaj, descopera  cel mai mic pret la aceste betoniere si achizitioneaza modelul de care ai nevoie, in functie de complexitatea lucrarii.

1.Masurarea si delimitarea portiunilor

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti exact zona unde se vor afla aceste alei, dimensiunea lor, in conformitate cu accesul masinii tale, dar si cu spatiul de care beneficiezi. Daca ai o curte destul de mica, pozitionarea acestor alei in centrul locatiei nu este tocmai cea mai buna idee, intrucat va face spatiul destul de nefunctional si va limita si restrictiona accesul intregului spatiu.

2. Pregatirea temeliei

Inainte de turnarea efectiva a aleilor, este necesara pregatirea zonei de lucru. In acest caz, este necesar sa se construiasca un sablon, numit cofrag, din lemne, care sa dea forma finala a aleii. Pentru construirea unui cofrag iti vor trebui anumite ustensile si materiale pe care le poti gasi accesand link-ul urmator https://www.hornbach.ro/, precum si alte idei de amenajare utile pentru curtea sau gradina ta. Un sfat important pe care ar trebui sa il iei in considerare in aceasta etapa, este tratatrea suprafetelor lemnoase cu ulei de motor sau alt tip de ulei industrial pentru a permite scoaterea lor mult mai usor, atunci cand betonul se va intari. De asemenea, dupa pregatirea incadrarii confectionate din lemn, este necesar sa uzi suprafata pe care urmeaza sa fie turnat betonul pentru o mai buna aderenta.

3. Pregatirea materialului propriu-zis

In ceea ce priveste compozitia perfecta pentru turnarea aleilor, aceasta trebuie sa fie potrivita, nici prea groasa, nici prea subtire. Indicat ar fi sa aiba o consistenta care sa permita manevrarea acesteia intr-un timp cat mai scurt si fara prea mult efort. In plus, compozitia perfecta trebuie sa respcte anumite proportii in ceea ce priveste cantitatile de materiale folosite pentru a putea avea un aspect compact, dar si pentru a asigura sustinerea unei greutati mai mari. Pentru a prelungi si spori rezistenta, nu uita sa adaugi si incarcatura din fier sau un metal rezistent intre straturile de beton. Totodata, suprafata aleilor care permit accesul auto ar trebui sa prezinte anumite specificatii, cum ar fi orificiile special create care vor ajuta la aderenta mai buna a avanelopelor asupra suprafetei existente.

Afla cum poti sa iti amenajezi si restul curtii pentru a beneficia la maximul de spatiul ramas!

Cu atat mai mult cu cat ai o gradina sau o curte mica, aceasta va fi sectionata si de noua zona creata pentru aleile speciale pentru masina ta. Pentru a salva spatiul ramas si pentru a il face sa para mai mare, nu uita de plantarea unui gazon sau folosirea unei peluze artificiale. De asemenea, poti pune plante care sa infrumuseteze spatiul, insa ar trebui sa ai grija la paleta cromatica pentru a nu incarca si mai mult vizual spatiu. Alege plantele preferate si opteaza pentru suculente, cactusi sau altele ce au o culoare apropiata pe care sa le alternezi cu unele ce aduc o nota de contrast. iar, daca iti doresti un loc autentic, poti recurge la confectionarea unor decoratiuni pe baza de beton, in forma de frunze uriase sau suporturi in forma de maini pentru a pune ghivecele cu flori.

Acum ca ai descoperit cum poti sa pavezi si sa iti amenajezi curtea astfel incat sa fie un loc functional, dar care sa iti sporeasca si starea de confort si relaxare, nu-ti ramane de facut decat sa pui in practica toate aceste sfaturi sau pe cele pe care le consideri importante.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*