Cum să faci curat ca un profesionist la tine acasă. Ponturi pentru a avea casa mereu ordonată

Atunci când mergeți într-un hotel, mirosul de curat și ordinea perfectă în care se găsește camera vă dă o stare de bine, vă ajută să vă puneți gândurile în ordine și vă face plăcere să reveniți acolo. În plus, somnul vi se pare, de cele mai multe ori, mult mai odihnitor într-o cameră de hotel decât în propria casă.

V-ați întrebat de ce se întâmplă aceste lucruri? Ordinea și curățenia dintr-o casă sau dintr-o încăpere au rolul de a vă liniști, de aceea vă doriți să reveniți într-o cameră de hotel atent îngrijită. Deși este puțin mai dificil, și casele proprii pot da aceeași stare de bine dacă sunt ordonate și curățate temeinic.

Iată câteva idei pentru a avea casa în ordine perfectă

  • Încercați să nu lăsați lucruri în spațiile libere din casă: pe polițe, pe noptiere, în bibliotecă, întrucât, de cele mai multe ori, orice loc liber ajunge să se transforme într-un depozit. Pentru a evita acest lucru, cumpărați-vă câteva cutii și coșuri de depozitare. Cutiile pentru lucrurile mai mari și coșulețele pentru lucrurile care vă aglomerează spațiul: chei, portofel, încărcătoare, pixuri, medicamente, crema de mâini. Dacă toate obiectele vor ajunge să fie puse la locul lor, casa dumneavoastră va arăta mult mai ordonată.

  • Dacă nu aveți suficient spațiu de depozitare, încercați să vă creați unul. O idee care nu va cere costuri prea mari și care va adăuga aer ușor vintage în casă ar fi montarea unor rafturi metalice pe un perete. Pentru a arăta de-a dreptul fabulos, puteți completa acea zonă cu un tapet care imită un perete de cărămidă și două fotolii simple, din catifea verde. Va deveni colțul dumneavoastră preferat într-un timp record!
  • Pentru ca o casă să arate fabulos, pe lângă ordinea în care sunt așezate obiectele, este imperios necesar ca aceasta să fie și foarte curată. Dacă timpul nu vă permite să petreceți foarte mult timp făcând curat, aparatul cu aburi pentru curățare poate fi soluția ideală pentru dumneavoastră. Acesta va munci în locul dumneavoastră iar podelele vor fi curățate în timp record.
  • Încercați să faceți patul după ce vă treziți. Un pat ordonat va îmbunătăți aspectul dormitorului și acesta va arăta mult mai bine.
  • Creați ideea de spațiu mai larg cu ajutorul draperiilor și perdelelor. Dacă aveți draperii închide la culoare, acestea vor da senzația de loc mic și vor închide spațiul. Atunci când aveți un buget suplimentar, investiți în draperii noi, în culori deschise și pastelate care vor da impresia de spațiu mult mai generos. În plus, culorile calde vor transforma camera într-una primitoare.

  • Nu vă lăsați hainele afară din dulapuri. O cameră în care există haine peste tot va fi dezordonată, oricât de curată ar fi.
  • Aruncați lucrurile nefolositoare. O casă încărcată va da senzația de dezordine. Dacă aveți lucruri la care țineți și nu doriți să vă despărți de ele, puneți-le în cutii și depozitați-le într-un spațiu care nu se află la vedere.

Chiar dacă aveți o casă de dimensiuni mai mici, dacă o veți păstra mereu în ordine o veți transforma în colțul dumneavoastră de Rai, locul unde veți reveni cu plăcere în fiecare seară și unde vă veți dori să petreceți clipe de neuitat.

Sursa foto: Pexels.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*