Cum să te odihnești cu adevărat? 4 sfaturi pentru oltenii care nu dorm bine

Cum să te odihnești cu adevărat? 4 sfaturi pentru oltenii care nu dorm bineSomnul este extrem de important pentru buna funcționare pe termen lung a organismului, dar și pentru sănătatea fizică și psihică. De multe ori, însă, stresul de zi cu zi îți afectează odihna, iar acest lucru nu este benefic pentru tine. Din ce în ce mai mulți oameni suferă de probleme cu somnul, de insomnii sau de odihnă insuficientă, iar acest lucru sporește riscul apariției unor boli cronice. În acest articol vei afla cum să te odihnești cu adevărat. 

Iată 4 sfaturi pe care le pot urma și oltenii care nu dorm bine:

1. Ai grijă la locul în care îți așezi patul în dormitor!

Amenajarea optimă a dormitorului este foarte importantă și chiar necesară pentru atragerea energiilor pozitive în spațiul în care dormi. Există anumite secrete și tehnici pe care le poți pune în practică, pentru a evita așezarea incorectă a elementelor din cameră. Poziția patului este esențială pentru a genera o anumită armonie benefică, dar și pentru a crea un punct energetic solid, în jurul căruia să graviteze celelalte obiecte. Dat fiind că acesta este unul dintre locurile în care stăm cel mai des, merită o atenție specială, pentru a putea fi un refugiu pentru relaxare, în care să te simți bine.

2. Verifică salteaua și patul pe care dormi

Salteaua și patul propriu-zis sunt factori care pot influența, în mod direct, calitatea somnului tău. Alege una calitativă, care să îți ofere confort. Dacă ai anumite afecțiuni la nivelul spatelui, este important să cercetezi ce fel de produse îți sunt recomandate. De asemenea, patul trebuie să fie solid, rezistent în timp, dar și pe gustul tău, din punct de vedere estetic. Dacă vrei să faci o schimbare, caută modele de dormitoare matrimoniale și alege ce îți place!

 

3. Aerisește camera cât poți de des

Aerisirea camerei este o acțiune pe care este recomandat să o faci cât poți de des. Această operațiune asigură un somn mai bun, fiindcă ajută la creșterea nivelului de oxigen din creier. Poate ai observat că atunci când este prea cald în încăpere, nu te poți odihni cum trebuie – acest lucru este cauzat de lipsa aerului curat din dormitor.

4. Nu te expune luminii ecranelor înainte să te culci

Nenumărate studii au arătat faptul că, dacă te uiți la televizor sau la telefon înainte să te culci, te vei odihni mult mai puțin. Lumina albastră, specifică ecranelor, influențează în mod negativ activitatea cerebrală. Vei adormi mult mai greu, din cauză că receptorii vizuali rețin intensitatea acesteia pe o perioadă mai îndelungată, chiar dacă ai încetat expunerea în prealabil. Poți încerca, în schimb, să citești o carte – acest lucru ajută enorm la relaxarea psihică.

Așadar, somnul este un aspect de care trebuie să ai grijă și pe care e bine să îl îmbunătățești cât poți de mult, pentru a avea o viață sănătoasă. Încearcă să respecți numărul de ore recomandate în acest sens, dar și să îți creezi spațiul propice pentru relaxare. Nu uita că, în fiecare noapte, creierul tău are nevoie de odihnă, iar corpul tău trebuie să se refacă și să se pregătească pentru ziua următoare. 

Sursă foto: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*