De ce apare depresia de sărbători și ce poți face pentru a o combate?

Depresia sezonieră sau depresia de sărbători este o afecţiune care apare ȋn perioada sezonului rece. Simptomele ȋncep să apară toamna și cresc ȋn intensitate iarna. Această formă de depresie se manifestă prin stări de tristeţe,  sentimentul de gol interior, lipsa chefului de a desfășura orice activitate, lipsa plăcerilor, somnolenţă sau insomnie, creșterea sau scăderea poftei de mȃncare, gȃnduri negre și chiar idei suicidare, uneori ajungȃndu-se la punerea lor ȋn practică.

Ceaiul de sunătoare

Reprezintă un adevărat tratament antidepresiv, dacă este folosit ȋn special ȋn prevenţia depresiei sau la ȋnceputul ei. Efectele sale asupra creierului au fost demonstrate știinţific. Dacă ai fost diagnosticată cu depresie și ţi s-a recomandat un tratament, este bine să știi că ceaiul de sunătoare nu poate fi băut în perioada utilizării antidepresivelor deoarece interacţionează cu acestea. Nici ȋn timpul sarcinii nu este recomandat, decȃt cu acordul medicului.

Seminţele de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt un antidepresiv natural folosit din vechime, cu efecte puternice asupra stărilor ușoare de tristeţe. Studiile au arătat că persoanele care consumă regulat cantităţi moderate de seminţe de floarea-soarelui nu ajung să sufere de depresie.

Ciocolata

Ciocolata, dar în special ciocolata neagră, alungă tristeţea și redă buna dispoziţie. Dacă te simţi singură ȋn apropierea sărbătorilor, poţi să ȋţi faci provizii de ciocolată. Probabil că te vei ȋngrășa puţin, dacă vei face abuz de ciocolată, dar sigur vei fi fericită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*