De Sfântul Ilie, „La mulți ani!” domnule profesor Ilie Bădescu!

În urmă cu ceva timp, aduceam la cunoștința cititorilor o veste de o importanță aparte pentru comunitatea sociologică din România: alegerea profesorului Ilie Bădescu ca membru corespondent al Academiei Române. Prăznuirea Sfântului Prooroc Ilie este, din acest punct de vedere, un bun prilej de evocare a acestei personalități de referință pentru sociologia românească.  

Autor, co-autor și editor a peste 50 de cărți, dintre care 25 în calitate de autor unic, lucrările semnate de prof. univ. dr. Ilie Bădescu s-au bucurat de ecouri și citări în cărți reprezentative din SUA, Elveția, Germania, Rusia, Grecia s.a. Cu un indice Hirsch de 13, peste 1340 de citări în Google Academic și 690 în Google Scholar, volumele și articolele domniei sale sunt indexate în peste 860 de biblioteci internaționale, conform WorldCat.org. De pe cursurile domniei sale au învățat toate generațiile de sociologi de după 1990.

Cu ocazia prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie, redacția cotidianului nostru își îndreaptă toate gândurile de apreciere și considerație către profesorul Ilie Bădescu, dorindu-i ani mulți și fericiți, plini de aceeași determinare și putere de muncă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*