Descoperă AICI 5 motive pentru care NU trebuie să porți pantofi cu toc, chiar dacă bărbații vor rămâne dezamăgiți!

Ai fost învățată, încă din perioada adolescenței, că pantofii stiletto sunt un simbol al eleganței și că orice reprezentantă a sexului frumos trebuie să cunoască mersul corect pe tocuri? În cazul în care consideri că aceștia constituie principala metodă prin care îți poți pune în valoare feminitatea, află că greșești. Încălțămintea care îți limitează libertatea de mișcare îi bucură pe bărbați, iar ție îți cauzează, în timp, dureri de spate și de picioare.

Bineînțeles, există contexte în care este imposibil să renunți la o pereche de încălțări elegante. Dar asta nu înseamnă că, dacă nu le porți zilnic, vei transmite o imagine de femeie mai puțin rafinată și sigură pe sine. Confortul trebuie să reprezinte întotdeauna o prioritate, iar cel mai important lucru este felul în care te simți tu pe parcursul întregii zile.

5 motive pentru a renunța la pantofii cu toc

  • Bărbații își permit să poarte aproape întotdeauna încălțăminte comodă

Ți s-a întâmplat și ție, cel puțin o dată, să te aranjezi astfel încât să ai un look impecabil pentru o întâlnire de vis, în timp ce el s-a prezentat cu o pereche de blugi și pantofi sport? Dacă ai răspuns afirmativ, înseamnă că ar trebui să îți ridici un semn de întrebare cu privire la motivul pentru care tu alegi să te simți incomod, doar pentru a fi pe placul domnilor care apreciază picioarele puse în valoare, în timp ce ei preferă confortul în marea parte a timpului. În fond, egalitatea între sexe ar trebui să se manifeste din orice punct de vedere.

  • Feminitatea nu se exprimă prin eleganța pantofilor

Cu toate că vremurile se schimbă, este bine să ții cont mereu de câteva sfaturi primite de la mama și bunica ta. Ele știau, cu siguranță, că feminitatea se reflectă în primul rând în mișcările grațioase, în modul de a vorbi și în manierele impecabile. Poți fi cea mai elegantă femeie purtând încălțăminte pentru fitness, aceeași pe care deseori o preferă și el. Poți da dovadă de rafinament și de bun-gust, indiferent dacă o folosești la sală, la o plimbare în parc, pentru o ieșire în oraș sau chiar la birou, în zilele când poți adopta ținute casual.

  • Purtatul zilnic al pantofilor cu toc este periculos pentru sănătate

Probabil că nu ți se spune nimic nou. Tocurile, în special cele foarte înalte, cauzează dureri de picioare și duc la apariția bătăturilor și a altor afecțiuni în această zonă. În plus, provoacă probleme și altor părți ale corpului, cum ar fi gleznele, șoldurile, genunchii și coloana. Astfel, riști să ajungi să suferi, în timp, de dureri cronice, spasme musculare, scolioză, artrită sau o inestetică insuficiență venoasă.

  • Cel mai important lucru este să rămâi naturală

Esențial este ca tu să le arăți celorlalți adevărata ta personalitate, fără a face efortul de a părea mai sigură și mai încrezătoare decât ești în realitate. Potrivit unui studiu, femeile poartă tocuri pentru a lăsa senzația că sunt mai atrăgătoare sau mai slabe. Acest lucru înseamnă că fie nu sunt suficient de mulțumite de felul în care arată, fie le pasă prea mult de părerea celor din jur. Există, însă, și alte lucruri care te pot face să te simți mai bine în pielea ta. Practicarea sportului reprezintă doar unul dintre exemplele care pot fi date în acest sens.

  • Dacă nu porți zilnic tocuri, vei avea o apariție impresionantă la orice ocazie specială

Dacă ești invitată la un eveniment special și vrei să impresionezi printr-o apariție desăvârșită, cu siguranță va fi mai greu să faci acest lucru dacă cei din jur s-au obișnuit să te vadă mereu elegantă și aranjată până la cele mai mici detalii. Pentru a atrage toate privirile, este necesar ca tu să abordezi un alt stil, cu care să îi iei pe toți prin surprindere.

Pe scurt, dacă înveți să acorzi mai multă prioritate confortului tău atunci când contextul îți permite să o faci, te vei simți, fără îndoială, mai relaxată, mai degajată și împăcată cu tine. Starea ta de bine, pentru o viață sănătoasă și fericită, este de neprețuit!

Sursa foto: shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*