Despre priorități și cum să conştientizezăm importanța lor

În primul rând, trebuie să acordăm importanţa cuvenită termenului “prioritate”. Aşadar, prioritatea este însuşirea de a fi pe primul loc într-o succesiune cronologică. Deci, atunci când vorbim despre activităţile de zi cu zi, tot timpul stabilim prioritaţi. Cum timpul este unul mai mult decât preţios, priorităţile trebuie să se situeze în vârful piramidei activităţilor zilnice.

În al doilea rând, avem nevoie de raţiune. E nevoie de mai mult de un gram de raţiune pentru a putea trăi echilibrat într-o lume în care timpul pare că a apăsat pedala de acceleraţie, atunci când semaforul indică „slow down”. Mai exact, e o diferenţă între prioritatea pusă pe o coală de hârtie de a citi 30 de pagini dintr-o carte pe zi şi faptul că o laşi uitată în amalgamul altor 10 priorităţi, care conţin vreo 4 semne de exclamaţie.

Alimente sănătoase (250 de lei) „prea scump” – Masă în oraş(250 de lei) „rezonabil”

Noi, oamenii, în general, preferăm o masă în oraş, cum ar fi KFC, în detrimentul unei farfurii cu legume şi peşte. Conştientizarea importanţei unei alimentații sănătoase este primul pas spre o viaţă lungă.

Cursuri (3000 lei) „scump” – Iphone (peste 3000 lei) „necesar”

Nu ai nevoie de un nou telefon, atât timp cât cel actual funcţionează! Nu, chiar nu avem nevoie de un telefon nou pentru dezvoltarea personală. Investiția prioritară ar trebui să constea în lucrurile de care avem nevoie cu adevărat.

60 de minute de sport „Ce mi-ar plăcea să am timp!” – 60 de minute de Facebook „Wow, ce repede trece timpul!”

Demonstrăm în fiecare zi că bălăceala în Facebook, afundarea în reţelele sociale, în general, sunt mai importante decât orice activitate. Prioritatea de a face sport nu primeşte suficient timp și rămâne la studiul de simplă intenţie pasageră. În schimb, prioritatea reală de a petrece timp pe Facebook primește multă atenție și  timp, chiar dacă nu ți-ai propus așta.

Lista poate continua, însă important este să conştientizăm adevărata valoare a priorităţilor noastre şi, în fond, beneficiile pe care le aduce îmdeplinirea acestora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*