Doliu în lumea academică. A murit Alexandru Surdu, profesor eminent

Unul dintre cei mai importanți filosofi români. academicianul Alexandru Surdu, fondator al Universității Titu Maiorescu nu mai este printre noi.

Academicianul Alexandru Surdu, profesor eminent și autor al unor importante studii și lucrări filosofice a murit la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de internet a Universității Titu Maiorescu, al cărui membru fondator a fost Alexandru Surdu.

„Cu adâncă durere și profund regret, Universitatea Titu Maiorescu din București anunță plecarea dintre noi a academicianului Alexandru Surdu (n. 24 februarie 1938, Brașov) (…)

Plecarea dintre noi a Academicianului Alexandru Surdu reprezintă o grea pierdere pentru cultura românească și pentru Universitatea Titu Maiorescu. Universitatea noastră își pierde prin plecarea Domniei Sale un fondator, un reper cultural și spiritual, un simbol al academismului și identității noastre, o personalitate de elită, un Mare Profesor și Mentor!

Consiliul de Administrație, Senatul Universității și întreaga comunitate academică maioresciană transmit condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească și să-l așeze între cei Drepți!”, se arată în anunțul de condoleanțe postat pe site-ul Universității.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*