Dolj. Apă plată la robinet

Lia Olguța Vasilescu exultă! A anunțat vineri obținerea în sfârșit a finanțării din fonduri europene pentru cel mai mare proiect de gen din Europa, fiind vorba de sume de peste 450 milioane de euro, obținute de Craiova și județul Dolj.

Este vorba investiții făcute cu fonduri europene vizând construcția conductelor de apă și canalizare pentru Craiova și alte 22 de localități din Dolj.

”Comisarul european pentru politica regională și urbană, Elisa Ferreira, va semna, în data de 17 martie 2020, la sediul Comisiei Europene, de la Bruxelles, proiectul regional de dezvoltare a infractructurii de apă și apă uzată din Dolj.

Este vorba de aprobarea unei sume de peste 450 milioane de euro reprezentând construcția conductelor de apă și canalizare pentru Craiova și alte 22 de localități din Dolj și a firului 2 de aducțiune Izvarna-Craiova, prin care urmează ca cetățenii orașului să beneficieze de apă plată la robinet”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

”Este un proiect pe care l-am demarat în urmă cu 6 ani, în calitate de primar al Craiovei, și care, în sfârșit, primește finanțarea. Compania de Apă Oltenia a demarat deja licitațiile pentru tronsoanele firului 2 Izvarna și lucrările de canalizare, astfel că, anul acesta, lucrările vor putea fi executate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*