Dolj: “Expoziţie – manifest” pentru viaţa oltenilor, cu tematică împotriva centralei nucleare de la Kozlodui

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează miercuri, 23 mai, la Galeriile “Cromatic” din Craiova, vernisajul “Expoziţiei – manifest”, pentru viaţa oltenilor, cu tematică împotriva centralei nucleare de la Kozlodui.

Potrivit instituţiei organizatoare, expoziţia de artă, care se află la prima ediţie, este organizată de Asociaţia “Seniori Art Craiova” şi reprezintă un manifest al artiştilor împotriva energiei nucleare şi centralei de la Kozlodui.

La expoziţie participă peste 30 de artişti din ţară, Italia, Olanda, Turcia, precum şi elevi ai Liceului de Artă “Marin Sorescu” din Craiova. Alături de organizatori, se vor afla lectorul universitar Luminiţa Simoiu (inginer chimist), precum şi Constantin Chisăr – artist instrumentist, interpret la caval, fluier, cimpoi.

În data de 25 aprilie a.c., câteva sute de persoane au participat, în Piaţa Mihai Viteazul din centrul Craiovei, la un miting împotriva obiectivelor nucleare de la Kozlodui din Bulgaria, cu o zi înainte de împlinirea a 32 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl.

 

Sursa – AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*