Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a achiziţionat în 2019 aparatură de peste 3 milioane euro din fonduri de la Ministerul Sănătăţii

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova a achiziţionat în acest an aparatură medicală în valoare de peste 3 milioane de euro din fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii (MS), mai multe clinici fiind dotate cu echipamente de ultimă generaţie în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit bilanţului la un an de la preluarea mandatului de către actuala echipă de conducere a SCJU Craiova şi transmis luni AGERPRES, printre aparatura achiziţionată se numără o hotă pentru prepararea citostaticelor necesară în compartimentul de Oncopediatrie, un aparat pentru dezgheţarea şi încălzirea plasmei şi a pungilor de sânge pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină, dotarea centrului de hemodializă cu aparate de dializă şi aparate de tratare a apei, aparate de ventilaţie şi echipament pentru screening auditiv pentru Clinica de Neonatologie, lămpi de operaţie noi pentru clinicile de Chirurgie I şi II şi pentru Clinica de Chirurgie plastică, aparate noi de anestezie pentru ATI, iar ecograful vechi de 15 ani din clinica de Nefrologie a fost înlocuit cu unul performant.

“Totodată, în proces de achiziţie, cu ajutorul MS, sunt şi alte aparate, precum cel de radiologie mobilă, dar şi un ecograf necesar în UPU şi unul în clinica de Reumatologie. Din anul 2008 nu au mai fost achiziţionate echipamente de sterilizare la SJU Craiova. Acum este în licitaţie achiziţionarea unei staţii de sterilizare extrem de importantă pentru combaterea infecţiilor nosocomiale. Pentru clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială se află în derulare o achiziţie extrem de importantă. Clinica urmează să fie dotată cu aparatură care acum nu există şi care odată ajunsă în spital va duce la abordarea unei noi patologii frecvent întâlnite în rândul populaţiei, legată de articulaţia temporo-mandibulară. De asemenea, clinica va fi dotată şi cu alte aparate extrem de necesare pentru eficientizarea tratamentelor chirurgicale din cadrul traumatismelor şi patologiei tumorale cervico-faciale. În procedură de licitaţie sunt şi mai multe mese de operaţie, electrocautere pentru clinicile de cardiologie, monitoare pentru nou-născuţi, echipamente pentru laboratorul de anatomie patologică”, se menţionează în comunicatul SCJU Craiova.

Spitalul are în derulare şi o procedură de achiziţie a două aparate de radiologie şi a unui CT modern, cu 128  sclice-uri, ce va permite efectuarea unor tomografii de înaltă rezoluţie.

Reprezentanţii unităţii sanitare precizează că în ultimul an au reuşit să rezolve unele dintre problemele grave sesizate de pacienţi şi aparţinători.

“Sunt cunoscute numeroasele sesizări venite din partea pacienţilor sau aparţinătorilor cu privire la existenţa în spital a insectelor. Trebuie ştiut că până în urmă cu câteva luni deratizarea şi dezinsecţia spitalului erau asigurate de un PFA, o persoană fizică autorizată, care nu reuşea să acopere nevoile unui spital cu o asemenea capacitate – cea mai mare unitate medicală din Oltenia, spitalul cu cel mai mare număr de paturi la nivel naţional. Astfel, au fost făcute demersurile necesare, iar în acest moment dezinsecţia la SCJU Craiova este asigurată de o firmă abilitată. Pe perioada iernii pacienţii şi cadrele medicale s-au plâns mereu de faptul că în anumite saloane este frig. Pentru a evita aceste situaţii şi în acest an, conducerea spitalului a demarat o licitaţie care a fost adjudecată, care presupune achiziţionarea de schimbătoare de căldură şi echilibrarea instalaţiei tehnice, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj”, se mai spune că comunicat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*