Doljul, reprezentat și în acest an la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

Marți, 15 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, va avea loc la Ateneul Român din București cea de-a VIII-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Ca în fiecare an, evenimentul este organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) și urmărește recompensarea performanței celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea asistenței sociale pe plan local și național: universitari, practicieni, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile etc..

Un eveniment cu tradiție

Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, evenimentul recompensează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități care s-au implicat în campanii sociale. Potrivit organizatorilor, ediția din acest an va aduce în lumina reflectoarelor asistenţii sociali sau personalităţile care s-au remarcat prin devotamentul față de profesie, precum și prin munca cu comunitățile și beneficiarii pe care i-au deservit în timpul uneia dintre cele mai obositoare și incerte perioade din istoria recentă, perioada pandemică 2020-2021.

Ca în fiecare an, amfitrionul serii de gală va fi Andreea Marin, Ambasador al Excelenței în Asistență Socială și personalitate puternic implicate în sprijinirea persoanelor defavorizate. Momentul artistic va fi asigurat de Andra, care, în calitate de invitat special, va susține un recital de zile mari.

Părintele Adrian Stănulică reprezintă județul Dolj în acest an

Asistenții sociali și personalitățile implicate în promovarea acestei profesii au fost prezenți pe scena Ateneului la fiecare ediție a Galei. Potrivit unui comunicat emis de CNASR Dolj, anul acesta județul nostru va fi reprezentat de părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada. Figură marcantă a Craiovei, preotul Adrian Stănulică s-a remarcat în ultimii ani prin activitățile social-filantropice desfășurate constant și consecvent sub egida asociației pe care o reprezintă, bucurându-se de respect și recunoaștere din partea comunității locale.

Dintre activitățile desfășurate în ultima perioadă, care justifică întrutotul prezența sa în rândul finaliștilor, menționăm:

  • demararea unei ample campanii umanitare în momentul decretării stării de urgență, sub genericul ”Dragostea nu cade niciodată Împreună, mai puternici decât COVID -19” cu scopul de a oferi sprijin de urgență persoanelor afectate de contextul pandemic. În acest sens, au fost organizate colecte de alimente și produse de igienă în bisericile și centrele comerciale din municipiul Craiova, care ulterior au fost distribuite, de către voluntari, la domiciliul persoanelor izolate.
  • crearea unui serviciu de tip ”social call center”, la care s-au alăturat peste 20 de asistenți sociali și psihologi, care au preluat nevoile persoanelor vulnerabile, iar după caz au oferit consiliere socială și psihologică.
  • strângerea de fonduri necesare pentru achiziționarea de aparatură medicală și materiale de protecție sanitară pentru 3 spitale din județul Dolj.
  • încheierea de parteneriate cu numeroase UAT-uri din mediul rural, pentru a oferi produse de igienă si materiale de protecție COVID unui număr de peste 1300 de persoane vârstnice, coordonând astfel activitatea altor 13 asistenți sociali, în proiectul ”Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”, implementat la nivel național de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
  • facilitarea accesului copiilor defavorizați la educație în sistem online, prin donarea a 200 de tablete și prin organizarea unor activități de educație remedială la nivelul a 7 școli din județul Dolj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*