Drumul Craiova – Cetate, un şantier alandala

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a semnat, în urmă cu mai bine de un an, pe 5 martie 2020, contractele de executare a lucrărilor de modernizare a Drumului Judeţean 552 Craiova – Cetate, cu o lungime de 67,5 km, proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 49,6 milioane de euro.

Demersul presupune şi o contribuţie financiară considerabilă din partea CJ Dolj de peste 14 milioane de euro, contribuţie susţinută dintr-un credit contractat în acest sens.

Lucrările presupun refacerea carosabilului între Craiova şi Cetate, construire de trotuare şi piste pentru biciclete, care măsoară peste 21 de kilometri, de staţii de autobuz cu refugiu şi adăpost pentru călători, treceri pentru pietoni cu sisteme moderne de avertizare şi siguranţă, de parcări, de poduri şi podeţe.

Proiectul a fost împărţit în două loturi. Contractul de executare a lucrărilor pentru lotul I, tronsonul Craiova – Terpeziţa, a fost atribuit asocierii formate din SC Domarcons SRL şi SC Erpia SA, la o valoare de 99.988.882,75 lei, inclusiv TVA. În cazul lotului II (tronsonul cuprins între Terpeziţa şi Cetate), câştigătoare a fost desemnată asocierea Strade Bauunternehmung SRL – SC Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, cu o ofertă de 99.382.303,21 lei, inclusiv TVA. Termenul prevăzut pentru realizarea lucrărilor este de 14 luni.

Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vîrtop – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771 este finanţată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49,6 milioane de euro).

În luna mai 2019, Consiliul Judeţean Dolj a votat, în şedinţă extraordinară, majorarea sumei alocate pentru modernizarea drumului judeţean Craiova-Cetate de la 37 milioane euro la 50,5 milioane euro. La acea dată, nicio firmă nu depusese ofertă pentru lucrările de execuţie scoase la licitaţie.

Modernizarea drumului Craiova – Cetate este primul proiect de anvergură pe care Cosmin Vasile trebuie să îl ducă la bun sfârşit în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Şi, după cum au demarat lucrările, se pare că a început mandatul cu stângul. Perioadele lungi de timp în care drumul este decopertat în mai multe zone, lipsa semnelor de avertizare a pericolelor pe şantier demonstrează nu doar amatorism, ci şi dispreţul faţă de cetăţeni, în special faţă cei care circulă în această perioadă pe acest drum. Sigur, este inevitabil un grad de disconfort generat de lucrări, însă grija constructorilor ar trebui să fie ca acesta să fie cât mai mic, iar riscul de accidente pentru şoferi să fie unul cât mai redus. Ceea ce nu se vede până acum, pentru că este un şantier alandala, pe care există un mare risc de spargere a parbrizelor şi de rupere a autoturismelor prin gropi şi denivelări fără număr. Poate până la finalizarea lucrărilor se găseşte şi o soluţie pentru o circulaţie acceptabilă, pentru că cetăţenii îşi achită taxele de drum, iar autorităţile trebuie să le asigure condiţii de circulaţie şi nu de accidente.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*