Ești antreprenor în domeniul construcțiilor? Atunci ai nevoie de metode eficiente pentru testarea angajaților

Antreprenoriatul in Romania nu e deloc treaba usoara. Iar atunci cand lucrezi mult cu oameni si coordonezi echipe intregi ca sa poti onora diferite comenzi, provocarile cresc. Daca esti la inceput in munca antreprenoriala si activezi in domeniul constructiilor, trebuie sa stii ca nu e suficient doar sa fii un bun manager si sa achiti salariile la timp, ci trebuie sa fii atent si la partea de recrutare, mentinere si control a angajatilor.

Iata cateva metode eficiente care te vor ajuta sa ai mereu cele mai performante si eficiente echipe de muncitori:

  • Controlează angajatii sa nu vina in stare de ebrietate la munca

Ar putea parea ciudat ca oamenii sa mearga in stare de ebrietate la serviciu, insa cel mai bine e sa te asiguri ca nu iti fac surprize neplacute chiar propriii angajati. Cea mai buna metoda e preventia. In ziua de azi, nu e nimic ilegal sa detii un aparat pentru masurarea alcoolemiei sau pentru depistarea substantelor stupefiante.

Pe piata exista numeroase variante de aparate, iar pentru un etilotest performant nu trebuie sa scoti din buzunar mai mult de 500 de lei. Desigur, vei gasi si variante mai ieftine, insa e important ca aparatul pe care il folosesti pentru testarea propriilor angajati sa fie unul de buna calitate, ca sa nu existe dubii atunci cand pe display-ul etilotestului apar rezultate nedorite.

  • Trimite angajatii la analize periodice

Grija fata de starea de sanatate a angajatilor tai denota, pe de o parte, faptul ca esti un angajator caruia ii pasa de colectivul sau, pe de alta parte, nu vei fi pus in situatia in care sa ai surprize neplacute referitor la capacitatile de munca ale acestora. In domeniul constructiilor, e vital ca angajatii sa fie sanatosi, pentru ca lucreaza in conditii grele, asa ca un muncitor cu o sanatate subreda risca in orice moment un accident nedorit de munca. 

In pachetul salarial pe care il oferi fiecarui angajat, poti include un abonament de servicii medicale private sau chiar un set de analize, pe care fiecare om din colectivul tau sa il faca de 2 ori pe an. 

Iar daca vrei sa fii un angajator cu viziuni moderne, poti sa le oferi angajatilor si servicii de ingrijire stomatologica.

Verifica echipamentele de protectia muncii

Probabil ca ai trecut si tu pe langa santiere aflate in lucru si ai vazut muncitori fara casti de protectie sau, mai rau, catarati pe schele fara a avea sisteme de prindere de siguranta. Ei bine, daca angajatii sunt fie inconstienti, fie siguri ca lor nu li se poate intampla o tragedie, tu, ca angajator, trebuie sa iei in calcul chiar si cel mai negru scenariu.

Asigura-te ca in echipa ta ai un om responsabil tocmai de verificarea angajatilor care isi pot pune in pericol propria siguranta. Acesta trebuie sa se asigure ca fiecare angajat care intra pe santier respecta normele de protectia muncii. In cazul unui control al celor de la Inspectoratul Teritorial de Protectia Muncii, sanctiunile sunt uriase pentru angajator daca angajatii nu sunt echipati corespunzator. In plus, respectarea regulilor de catre angajati iti asigura si tie confortul psihic ca nu vei avea pe constiinta victime ale unor eventuale accidente de munca. 

Tu ce alte masuri crezi ca sunt necesare pentru controlul si testarea angajatilor?

Sursa foto: shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*